Grčka nedovoljno dobra! Francuska ubedljivo slavila u Parizu, Papanikolau besneo na sudiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.09.18. | 21:42

A meč sa Srbijom se bliži

Opominjao je Jorgos Printezis saigrače da treba što pre da nađu automatizam u igri i pravu formu pred utakmicu sa Srbijom u nastavku kvalifikacija za Mundobasket u Kini, a izgleda da ga oni nisu baš najozbiljnije shvatili… Posle neubedljive igre protiv Crne Gore, Grčka je odigrala jako slabo u Parizu protiv Francuske. Domaći Trikolori slavili su rezultatom 84:68 (22:14, 16:17, 27:20, 19:17) i Srbiji pokazali put do pobede.

Francusku je do pobede nosio vrlo raspoloženi Nikola Batum sa 13 poena, 12 asistencija, pet ukradenih lopti i tri skoka, a domaćin je do pobede stigao paklenom odbranom, kojom je zbunio i razbio grčku ofanzivu. Istina, Grčka je meč odigrala bez prvog centra Janisa Burusisa, jer je dobio slobodan dan, ali je osnova Kostas Slukas – Nik Kalates bio u sistemu. Doduše, selektor Francuske Vensan Kole pročitao je nameru protivnika i dobrom odbranom od pik'n'rola i čestim rotacijama uspeo da uspostavi kontrolu koja je i dovela do ubedljive pobede. Kole je pružio šansu praktično svim igračima, a četvorica njih imali su dvocifreni učinak.

Izabrane vesti

Pored Batuma 13 poena imao je i Edvin Džekson, dok su po deset koševa ubacili Šarl Kaudi i nekadašnji centar Crvene zvezde Matijas Lesor. Kod Grčke Slukas je imao 12 poena, Jorgos Papajanis je ubacio poen više, dok su svi ostli bili ispod dvocifrene granice. Kalates je ostao na svega četiri poena, ali i pet asistencija, iako je na parketu proveo gotovo 25 minuta.

Zanimljivosti se kriju u statistici... Naime, Batum je sam imao 12 asistencija, a kompletan grčki tim svega dva završna dodavanja više. Francuska je ozbiljno nadskočila protivnika i skupila čak 41 skok, od čega 12 ofanzivnih, dok je Grčka imala svega 25. 

Utakmicu je obeležio i nervozni Kostas Papanikolau, koji se našao u žustroj raspravi sa sudijom posle sviranog ofanzivnog faula Dina Mitoglua sredinom treće četvrtine. Zbog neprimerenog ponašanja je izbačen s utakmice.

Srbija stiže u goste Grčkoj u četvrtak, a utakmica se igra na Kritu od 20.00.

Foto: Star Sport


tagovi

košarkaška reprezentacija Francuskekošarkaška reprezentacija GrčkeNikola BatumKostas Slukas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara