Marko Gudurić (©Star Sport)
Marko Gudurić (©Star Sport)

Gudurić potvrdio: Želim da igram za reprezentaciju, to se ne dovodi u pitanje

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.05.23. | 16:43

“Najveći deo reprezentativaca tako razmišlja. Molim se za sve nas da budemo i ostanemo zdravi, kako bismo u Manilu poveli najbolji mogući roster“

Loše vesti saopštio je selektor Svetislav Pešić javnosti, izostanak kapitena Vladimira Lučića na predstojećem Mundobasketu sve je pogodio u nacionalnom timu.

S druge strane, Bogdan Bogdanović je već najavio da želi da bude u reprezentaciji tokom leta, u ime Alekseja Pokuševskog to je uradio generalni menadžer Oklahome Sem Presti, a kako je Marko Gudurić objavio – i njegove namere su da bude deo nacionalnog tima u Manili.

Izabrane vesti

“Naravno da želim da igram. Videćemo kako će se sezona odvijati do kraja, ali ako budem zdrav, naravno da hoću da igram. Tako sam odrastao, ne postavlja se pitanje mog učešća. Najveći deo reprezentativaca tako razmišlja. Molim se za sve nas da budemo i ostanemo zdravi, kako bismo u Manilu poveli najbolji mogući roster“, poručio je srpski as za Eurohoops posle eliminacije Fenerbahčea u majstorici četvrtfinala Evrolige od Olimpijakosa.

Osam trojki je pogodio za 26 poena u najvažnijoj utakmici, ali ni to nije bilo dovoljno da Fenerbahče ode na Fajnal for. Uradio je sve što je bilo u njegovoj moći, utisak je da drugi nisu isporučili ono što se od njih tražilo. Olimpijakos je otišao dalje, dok je Gudurić ipak ostao ponosan na ono što je ekipa pokazala u pet mečeva sa prvoplasiranim timom ligaškog dela takmičenja.

“Nisam razmišljao o mom učinku i ne radi se o meni. Pogađao sam teške šuteve, okej, mnogo je bitnije to što nas je Olimpijakos naterao da igramo drugačije nego u prve četiri utakmice“, rekao je za Gudurić i obrazložio:

“Olimpijakos je zaustavio našu kreaciju na niskom postu i generalno igru u zoni reketa. Zbog toga sam i morao da ispalim toliko lopti. Iskreno, to čak i nisu bili dobri šutevi“.

Kako bilo, srpski as postao je tek drugi igrač u istoriji Evrolige sa osam trojki u jednoj utakmici doigravanja. Pre njega to je uspeo samo Aleksej Šved...

“Olimpijakos je jednostavno bio bolji od nas. Izašli su na parket sa mnogo više energije i koncentracije. Očigledno, oni su iskusniji tim od nas, ali mi smo se borili koliko smo mogli. Jako sam ponosan na sve i čini mi se da nam niko nije davao šanse da ćemo doći do pete utakmice. Imali smo naše šanse u Istanbulu i svi znamo šta se desilo (Slukas pogodio trojku za pobedu uz zvuk sirene prim. aut)“.

Levoruki šuter otkrio je šta je potrebno da se Fenerbahče naredne sezone nađe na završnom turniru.

“Moramo da ostanemo zajedno. Da gradimo dalje timski duh, na ovom što smo dosad uradili. Znamo da je Olimpijakos zajedno dve-tri godine. Znaju se odlično. Moramo da se ugledamo na njih i zadržimo kostur tima. Da dodamo još neke kvalitetne igrače i probamo da sledeće godine odemo na Fajnal for“.

Guduriću je za vratom konstantno disao Ajzea Kenan.

“Moramo da mu damo zasluge za ovaj rezultat. Imali smo neke duele, ali sve je to deo igre. Postoji međusobno poštovanje. Na kraju smo se rukovali. Takođe, Tomas Vokap je čuvao Tajlera Dorsija, stalno ga je jurio. Jako su dobar tim i želim im sve najbolje na Fajnal foru“.



tagovi

Marko Gudurićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023EvroligaKK Fenerbahče

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara