Havarija u Efesu pred Zvezdu, Ataman bez pola tima u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.11.20. | 19:11

Nekoliko povređenih, a još je neizvesno šta će biti sa turskim reprezentativcima

Crvena zvezda je pobedila u večitom derbiju i dobila injekciju samopouzdanja za nastavak sezone, a pred naredni meč u Evroligi stižu vesti koje bi mogle da uliju dodatni optimizam timu Saše Obradovića.

Crvena zvezda prekosutra dočekuje Anadolu Efes u Evroligi, a Turci bi na utakmicu mogli da doputuju bez pola tima!

Izabrane vesti

Poslednje vesti iz turske glase da su trenutno jedini sigurni Efesovi igrači za gostovanje u Beogradu: Šejn Larkin, Adrijan Moerman, Krunoslav Simon i Kris Singlton! Povrede su havarisale Efesov tim...

Krenimo redom. Srpski reprezentativac Vasa Micić ima povredu butnog mišića zbog koje ga čeka pauza od dve nedelje. Bek Rodrig Boboa je polomio orbitnu kost ispod oka i neće moći da igra naredne tri nedelje. Centar Brajan Danston je povredio oko i pauziraće četiri nedelje. Rezervni centar Tibor Plajs je bolestan i neće igrati nedelju dana. Krilni centar Jigitčan Sajbir je povredio skočni zglob i još se ne zna koliko će da pauzira.

Dodatni problem predstavljaju mečevi truske reprezentacije u kvalifikacijama za Evrobasket. Poznato je da se turski igrači iz evroligaških timova odazivaju u reprezentaciju, a na poslednjem spisku selektora su se našla trojica iz Efesa: Doguš Balbaj, Bugrahan Tundžer i Sertač Šanli. Ako budu igrali protiv Zvezde, prekršiće FIBA protokol o izolaciji i ne bi smeli da se pojave u reprezentaciji.

Čak i sa njima, Efes će opet biti u velikom problemu pred gostovanje Crvenoj zvezdi. Izostanci igrača poput Micića, Boboe, Danstona i Plajsa su ogroman udarac za ekipu Ergina Atamana.


tagovi

Anadolu EfesVasilije MicićRodrig BoboaTibor Plajs

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara