Foto: MN Press
Foto: MN Press

Heket obezvredio inspiraciju Berona i Pengosa: CSKA u finalu VTB lige

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 20:58

Armejci zakazali odlučujuću seriju sa Uniksom

Sprečio je Zenit pre pet dana posle dva produžetka ekipu CSKA da sa maksimalnih 3:0 u seriji prođe u finale VTB lige, ali večeras nije imao snage za još jednu neizvesnu završnicu i eventualnu majstoricu - 85:71. Uz vrhunsku izvedbu van linije 6.75, izabranici Dimitrisa Itudisa zakazali su finale sa Uniksom koji su juče sa maksimalnih 3:0 u seriji eliminisali Lokomotivu.

Nisu gosti iz Sankt Petrburga imali odgovor na brutalnio šutersko veče Moskovljana koji su ubacili 12 trojki iz 21 pokušaja. U isto vreme Zenit je pogodio tek osam šuteva za tri, a bilo ih je 26.

Izabrane vesti

Zenit je imao neznatnu prednost samo u uvodnoj četvrtini koja je zaršena egalom 26:26 i od tada, ne računajući prva dva minuta naredne deonice, pitali su se isključivo Armejci. Ušli su u poslednju četvrtinu sa plus osam, odbili napad Zenita koji je prišao na minus pet i do kraja još ubedljivo trijumfovali.

Kevin Pengos je kao i prošle nedelje imao najveću inspiraciju u redovima nebeskoplavih, ali ga je potpuno zasenio Danijel Heket sa 20 poena, četiri skoka i sedam aistencija. Centri Toko Šengelija i Johanes Fojtman bili su univerzalni vojnici, pa je Gruzijac ubacio 12 poena uz četiri skoka i tri asistencija, a Nemac upisao devet poena, šest uhvaćenih lopti i takođe tri dodavanja koja su prethodila poenima saigrača. Rivala je trojkama mučio Darun Hilijard koji je gađao 4/6 van linije 6,75.

Pengos i Bili Beron nisu uspeli da sreče neizbežno, iako je Kanađanin meč završio sa 18 poena i sedam asistencija, a nekadašnja uzdanica Crvene zvezde zabeležila dva poena manje, uz dva skoka i tri asistencije.



tagovi

danijel heketDanijel HeketCSKAKevin Pangos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara