Mario Hezonja (© Star sport)
Mario Hezonja (© Star sport)

Hezonja: Nikada više u NBA

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.04.22. | 14:04

Hrvatski internacionalac prezadovoljan je u dresu Uniksa iz Kazanja

Nekada najtalentovaniji igrač generacije u Evropi, Mario Hezonja je kao klinac dogurao do Barselone i do NBA lige, ali nigde nije pokazao pun potencijal. Danas je pronašao mesto pod suncem u Uniksu iz Kazanja gde je postao najbolji igrač ekipe koju sa klupe predvodi Velimir Perasović. Ustoličio se kao jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Evropi i više ne zramišlja o Sjedinjenim Američkim Državama.

Izabrane vesti

"Ne želim da se vraćam u NBA. Ima tu mnogo stvari koje mi se ne dopadaju. Nema želje da se vratim u NBA, video sam mnogo toga tamo. Odvojeno, mora se reći za letnju ligu u NBA, gde počinju pripreme za sezonu, potpuno je drugačiji nivo, to je nešto neverovatno. Zato se svakog leta vraćam u Ameriku i tamo se spremam za sezonu, sa sjajnim igračima, ponavljam, ovo je sasvim drugi nivo. Ali ako govorimo o tome da li se vraćam u NBA ili ne, onda svašta može da se desi, ali ja se tamo neću vraćati. Nisam dobio onoliko poštovanja na terenu koliko sam zaslužio. Uz to, po mom mišljenju, košarka u NBA je više predstava nego igra", priča Hezonja za medije u Rusiji.

Hrvatski internacionalac je debitovao u NBA ligi sa svega 20 godina.

"Mislim da mi nije bilo rano. Osećao se prilično udobno. Sjajne godine, i završio sam u Njujork Niksima, u kul organizaciji. Tamo sam naučio da brinem o svom zdravlju, svom telu, svojoj ishrani. Tamo sam se stvorio kao igrač. Zato što je to bio potpuno drugačiji nivo brige o sebi, kao što je priprema potpuno drugačiji nivo. Sve što mi se desilo pomoglo mi je da postanem ono što jesam ovde i sada, u Evroligi i VTB ligi".

Ipak, kraj NBA epizode je bio u decembru 2020. godine kada je raskinut ugovor sa Memfisom.

"Bio sam u to vreme u Orlando Medžiku i znao sam da ne želim više da igram tamo. A onda stiže poruka od mog menadžera: „Čoveče, trejdovan si iz Memfisa u Portland“, i nisam razumeo šta se zaista dešava. U nedostatku želje da igram, samo sam trenirao za sezonu da održim formu".

Hezonja potiče iz sportske porodice.

"Moj otac je u jednom trenutku bio najbolji golman Evrope u vaterpolu. Bio je sjajan u ovom sportu. Ali onda je počeo rat, i on je morao na front. A kada se moj otac vratio iz rata, uvek sam igrao vaterpolo sa njim i njegovim prijateljima, iako sam tada bio veoma mali. Istovremeno sam igrao fudbal, rukomet i košarku. A otac mi je rekao – da izaberemo jedno. A ja sam izabrao košarku".

Kao školarac potpisao je prvi ugovor.

"Upravo sam završio šesti razred i potpisao profesionalni ugovor sa Dubrovnikom, koji je igrao u prvoj ligi hrvatskog prvenstva zajedno sa Splitom, Cibonom, Zadrom i ostalim našim vrhunskim klubovima. Bilo je neverovatno, veliko iskustvo za mene. Bio sam klinac tek tada sam shvatio da igram protiv odraslih ljudi, ali dobio sam iskustvo kako izgleda biti profesionalni košarkaš.


tagovi

Mario HezonjaUNIKS Kazanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara