Janis Tima Foto Shutterstock
Janis Tima Foto Shutterstock

Himki bi da se otarasi Time i Jerebka

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.12.20. | 13:49

Loši procenti šuta navodno teraju internacionalni dvojac

Himki, verovali ili ne, od starta sezone ospeo je samo jednom da veže dve pobede, računajući oba takmičenja. U Evroligi posle 13 kola davi se na dnu sa skorom 2-11, dok je u VTB ligi sa učinkom 3-5 na plej-of granici. Doduše još je rano za podvlačenje završne crte, ali je pravo vreme da klub iz Podmoskovlja napravi neki rez, pošto čistka pomoćnog osoblja u stručnom štabu Rimasa Kurtinaitisa nije dala gotovo nikakav rezultat.

Kako pišu ruski mediji, pred izlaznim vratima su Janis Tima i Jonas Jerebko. Kurtinaitis je planirao da internacionalni dvojac, kao prošle sezone, uspešnim šutevima sa distance omogući saigračima lakši ulazak u reket rivala.

Izabrane vesti

Ali, bar statistički gledano, obojica ne mogu da "pogode okean". Letonac je procenat šuta za tri poena sa prošlogodišnjih 35,6 odsto srozao na 19,4 odsto, prepolovivši poen učinak sa 12,3 na 6,1. Šveđanin je nešto uspešniji. U VTB ligi je pao sa ravno 50 na 29,2 odsto uspešnosti trojki, ali je i on na jednocifrenom broju poena - 9,5. Obojica zajedno ipak nemaju preteran učinak na igru Himkija kome je što pre potreban izlazak iz krize, a on je nemoguć dok prvo neko ne izađe iz kluba...



tagovi

Jonas JerebkoJanis Tima

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara