Teo Maledon (Foto: AFP)
Teo Maledon (Foto: AFP)

Hjuston se rastao sa Maledonom, mogao bi da se vrati u Evropu

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.10.22. | 02:40

Nešto više od dve godine od kako je izabran kao 34. pik na NBA draftu, osvajač srebne medalje na minulom Evrobasketu ostao bez kluba

U Asvelu je stekao reputaciju jednog od najtaletovanijih plejmejkera u Evropi, leta 2020. godine to rešio da "unovči" na NBA draftu, a odabrala ga je Oklahoma. Imao je Teo Maledon vrlo dobru ruki sezonu, ali je minule pao u drugi plan. Nedavno je trejdovan u Hjuston, koji je osam dana pred početak sezone odlučio da je vreme za rastanak.

Kako prenosi ugledni Atletik, francuski reprezentativac je završio svoj kratak boravak u Teksasu i sada mu sleduje kaljenje u Razvojnoj ligi ili povratak u evropsku košarku.

Izabrane vesti

Još jedan produkt čuvenog francuskog INSEP-a debitovao je za tim iz Vilerbana 2017. kao 16-godišnjak. Postao je drugi najmlađi debitant u istoriji Asvela i ubrzo postao glavni projekat kluba. Igrao je veoma mlad važnu ulogu u Evrokupu, a potom i u Evroligi, pa je odlučio da izađe i na NBA draft.

Završio je u Oklahomi, prosečno beležio 10,1 poen, 3,5 asistencije i 3,2 skoka na 65 nastupa u prvoj sezoni, ali se minule nije tako dobro snašao. Kada je u trejdu sa Derikom Fejvorsom, Tajom Džeromom i Morisom Harklesom krajem prošlog meseca završio u Teksasu, bilo je jasno da se neće dugo zadržati jer je Roketsi već imaju dva velika projekta u bekovskoj liniji u vidu Kevina Portera i Džejlena Grina.

Odigrao je jedan meč tokom priprema, proveo svega sedam minuta u igri protiv Toronta, a onda presedeo duel sa Majamijem na klupi. Ubrzo je stigla i informacija da se neća zadržavati u Tojota centru.

Francuski mediji prenose da rastanak sa Hjustonom i definitivno znači da će za mesto pod suncem u NBA morati da se bori kroz Dži ligu, ali da bi to moglo da znači da mu se smeši i povratak na Stari kontinent.

Nema sumnje da bi mnogi timovi voleli da ga vide u svojim redovima. Maledon je nedavno okačio i srebrnu evropsku medalju oko vrata, iako nije mnogo igrao u ekipi Vensana Kolea na kontinentalnoj smotri. Kako bilo, jasno je da je reč o veoma talentovanom košarkašu, koji pritom iza sebe ima po sezonu u Evrokupu i Evroligi, kao i dve u najjačoj konkurenciji na svetu.


tagovi

Teo MaledonHjuston Rokets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara