Džejlen Smit (© Star Sport)
Džejlen Smit (© Star Sport)

Hrvati zovu Amerikanca iz Albe da im bude plejmejker

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.07.22. | 14:55

Džejlen Smit bi mogao da zaigra na Evrobasketu

Posle katastrofe u kvalifikacijama za Mundobasket naredne godine, nacionalni tim Hrvatske mora drstično da menja pristup. Dino Rađa više nije deo Saveza, a prvi naredni korak je dovođenje Amerikanca.

Naime, kako piše Dubrovački vjesnik, član Albe iz Berlina, Džejlen Smit dobiće hrvatsko državljanstvo, a navodno boriće se i za mesto u ekipi na predstojećem Evrobasketu. U dresu Albe prosečno je beležio 8,3 poena u Evroligi.

Izabrane vesti

Podsretimo da je Rađa bio protiv bilo kakvih stranaca u reprezentaciji, ali posle katastrofe u kvalifikacijama i odlaska Rađe, potrebni su drastični koraci.

Hrvatska na Evrobasketu igra u grupi C zajedno sa Grčkom, Estonijom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Italijom. Nije ovo prvi put da Hrvati dovode Amerikanca u reprezentaciju. Svojevremeno je dres Hrvatske nosio Oliver Lafajet koji je imao i kratku epizodu u dresu Partizana.

Sada je Smit predviđen da bude organizator napada u ekipu koja u sastavu ima Bojana Bogdanovića, Marija Hezonju i ostale kvalitetne igrače koji nikako da donesu rezultat vredan pohvala.


tagovi

Košarkaška reprezentacija Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara