Embid (© Reuters)
Embid (© Reuters)

I bi derbi: Embid digao Filu na +22, Bruklin se vratio, Durent aplaudirao, publika ga vređala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 04:00

Drugo slavlje ekipe Doka Riversa nad Netsima ove sezone – 123:117

Pokazna vežba potencijalnog finala Istočne konferencije. I nagoveštaj da bismo u doigravanju mogli da gledamo supersoničnu košarku budu li Filadelfija i Bruklin nastavili da igraju kao u dosadašnjem toku sezone. Aplauzi domaćinu za drugu pobedu u tri meča sa Netsima, naklon i sastavu Stiva Neša što je „ubijenu“ utakmicu vratio u život i umalo preokrenuo.

Na kraju, 123:117 u derbiju NBA programa između srede i četvrtka. Taman da se Filadelfija osami na čelu tabele Istoka, a Bruklin dobije potvrdu da su njegovi drugopozivci snažnog karaktera, sposobni da se vrate iz velikog minusa i zavrede aplauz prve zvezde tima, Kevina Durenta, koji je meč pratio u civilu.

Izabrane vesti

Fila je sve vreme bila bolja, na razne načine gradila prednost i sredinom poslednje deonice pri rezultatu 112:90 pomislila da je meč gotov. Tad je Rivers povukao sa parketa prvu petorku, ali je Bruklin osetio potrebu da igra za ponos i u narednih šest minuta serijom 21:2 vratio utakmici neizvenost. U tom periodu Filadelfija je promašila osam uzastopnih šuteva iz igre. Vratio je u međuvremenu Rivers na parket i Džoela Embida, a ovaj u kombinaciji sa Benom Simonsom bio dovoljno staložen da meč privede kraju.

Upravo je Embid bio centralna figura susreta, ubacivši 39 poena. Doduše, uz čak 16 promašaja iz igre, ali kad se pobedi sve se zaboravlja. Pored prezimena Filinog centra su i 13 skokova i dve asistencije, kao pokazatelj da je nosio igru svog tima. Pomagali su mu Tobijas Heris sa 26, Ben Simons sa 17, te Šejk Milton sa 15 poena i postarali se da posle februarskih 124:108 Bruklin još jednom položi oružje u Vest Faro centru.

Možda i očekivano ako se zna da su Nešu nedostajali povređeni Durent (pred kraj susreta publika ga ni krivog ni dužnog vređala dok se Embid spremao da puca penal) Džejms Harden, Blejk Grifin i bolesni Lamarkus Oldridž. U takvoj konstelaciji snaga sav teret u napadu pao je na pleća Kajrija Irvinga, koji je meč okončao sa 37 poena i devet asistencija. Deandre Džordan je dodao 14 skokova i 12 poena, dok je Lendri Šamet brojao do 17.

NBA LIGA

Šarlot – Klivlend 90:103

/Rozije 22 – Prins 25/

Filadelfija – Bruklin 123:117

/Embid 39 – Irving 37/

Toronto – San Antonio 117:112

/Anunobi 22 – Derozan 19/

Čikago – Orlando

Detroit – Los Anđeles Klipers

Nju Orleans – Njujork

Hjuston – Indijana

Oklahoma – Golden Stejt

Memfis – Dalas

Denver – Majami

Sakramento – Vašington



tagovi

Džoel EmbidFiladelfijaFiladelfija SeventisiksersBruklin NetsKajri IrvingNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara