Reprezentacija SAD (©AFP)
Reprezentacija SAD (©AFP)

I “C ekipa” Amerike je nezaustavljiva sila: Portoriko na minus 43, SAD sa ovakvom odbranom ne brinu za napad

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.08.23. | 09:27

Izabranici Stiva Kera uverljivi u Las Vegasu

Ne možemo ga baš nazvati “drim timom”, jer nema tu onih najvećih NBA zvezda. I ne mora da bude, jer NBA je dimenzija za sebe što je na svojoj koži osetio i Portoriko, protivnik Srbije u grupnoj fazi predstojećeg Mundobasketa, koji je u Las Vegasu isprašen rezultatom 117:74 za kraj petodnevnog trening kampa reprezentacije SAD.

Dali su Portorikanci sve što su imali u sebi, ali to je bilo dovoljno samo da povedu sa 6:2 i da na poluvreme odu sa više nego dostojanstvenih 43:50. Ali kad su Amerikanci rešilli da prestanu da se zavitlavaju sve je brzo bilo gotovo. U trećoj četvrtini 34:18, u poslednjoj 33:13. Kad su izabranici Stiva Kera zaigrali takmičarsku košarku u tom drugom poluvremenu iznudili su 18 izgubljenih lopti Portorikanaca koje su za posledicu imale 31 poen Amerikanaca.

Izabrane vesti

Sjajna noć za nas. Polako, ali sigurno se navikavamo na Fibina pravila, to je sve deo procesa”, rekao je Ker, dok je Džejlen Branson, koji je počeo kao plejmejker i završio utakmicu sa 11 poena i 12 skokova za svega 22 minuta na terenu, kratko dodao…

Trebalo nam je vremena da se pokrenemo, ali posle je bilo prilično zabavno. Samo treba da nastavimo tako. Da uopšte ne brinemo o ofanzivi. I bićemo dobro”.

Duel sa Portorikom je konačno prekinuo i priče oko startne petorke Amerikanaca. Pored Bransona igrali su Entoni Edvards, Mikal Bridžes, Brendon Ingram i Džeren Džekson junior.

Sve je dobro ispalo. Imamo dva poenterea na krilnim pozicijama plejmejkera koji sve organizuje, imamo Džerena, najboljeg defanzivca godine, imamo i Mikala koji se svuda kreže i pronalazi otvorena mesta… Dobra dinamika”, sumirao je utiske Ingram.

Ako je već do dinamike njom se istakao Entoni Edvards, prvi pik na NBA draftu 2020. godine, koji j tek potpisao maksimalni ugovor od 200.000.000 dolara sa Minesotom Timbervulfs. On je ubacio 15 poena, koiko je ubacio još samo Kamerun Džonson, ali je imao i četiri asistencije i četiri ukradene lopte. Dugim rukama i snagom uporno je terao protivnike na greške.

Samo sam pokušavao da anticipiram kuda napad ide, samo sam koristio defanzivne veštine kojima me je Bog blagoslovio”.

Nije dakle ova Amerika samo skup atraktivnih “skakavaca” koji će da vam izmame uzdahe zakucavanjima. Naprotiv, kada krenu da igraju odbranu teško je i videti obruč. I što je najgore, deluje da su mogli i više. Za tri poena pogodili su samo šest od 27 šuteva. 

Više je ipak bilo pozitivnih stvari. Ostin Rivs i Tajriz Haliburton su zajedno podelili 16 asistencija, uz samo dve izgubljene lopte, a to su igrači sa klupe. Nema predaha protiv Amerikanaca. Džekson je ubacio 12 poena, imao sedam skokova i dve blokade, mada je brzo ušao u problem sa faulovima. Ruki godine Paolo Bančero tako je dobio dobru minutažu kao drugi centar. Jutina petica Voker Kesler je priliku dobio ek u poslednjoj četvrtini, dok Džoš Hart nije igrao uopšte da bi odmorio.

Nije ni morao. Jer možda oni koji ne prate NBA ligu nisu ni čuli za mnoge od aktuelnih reprezentativaca SAD, ali nemojte da sumnjate: mašina je to.



tagovi

košarkaška reprezentacija SADkošarkaška reprezentacija PortorikaMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara