Pokuševski
Pokuševski

Ide kod Dončića i Bobija? Pokuševskom predviđaju visoko 18. mesto na draftu

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 16:28

Neki mediji u SAD-u ga nazivaju najinteresantnijim igračem koji će se pojaviti na Draftu

NBA draft ove godine trebalo bi da se održi 16. oktobra u Konektikatu i to putem videokonferencije, a kako se taj događaj približava, sve više je govora o mladim talentima koji će se tamo pojaviti. Na sreću srpske košarke, Aleksej Pokuševski je jedan od igrača koji privlači pažnju i o kojima se dosta piše.

Čak i da bi mogao da bude odabran sa 18. pozicije i tako da ode u Dalas kod Bobija Marjanovića i Luke Dončića!

Izabrane vesti

Pokuševski je trenutno na pripremama Olimpijakosa, ali istina je takva da mu je glava fokusirana na dešavanja preko okeana. I to nije nefer jer se brojni tekstovi pišu o njemu, a to ujedno prenose i grčki mediji. Naime, nazivaju ga skrivenim draguljem Drafta, te da dosta podseća na Kristapsa Porzingisa po građi i umeću.

Zapravo postoje i različita predviđanja oko drafta pa se u jednom takvom, na sajtu Uproxx, pretpostavlja da bi Pokuševski mogao da zauzme 18. mesto i da bi tako otišao kod Luke Dončića, Bobija Marjanovića i upravo Porzingisa u Dalas.

"Pokuševski je najinteresantniji igrač na celom Draftu! Malo je igrača sa takvim karakteristikama na ovogodišnjem izboru. Sa druge strane, nije igrao mnogo na najvišem nivou i biće potrebno i hrabrosti da se odabere jedan takav igrač", stoji u jednoj od publikacija preko Bare.

Aleksej će nastaviti sa pripremama Olimpijakosa i čekaće na razvoj situacije sa druge strane Atlantika. Da li će stvarno zaigrati u Dalasu? To niko ne može da zna.

Ima još mnogo vremena do drafta, svašta je moguće, a ovogodišnji Draft biće drugačiji nego ikada. Sve je specifično i drugačije u odnosu na ono na šta smo navikli. Videćemo kako će u svemu proći naš Pokuševski.

Definitivno je Aleksej mogao da ima veći prostor u Evroligi prethodne sezone, gde je dobio priliku na kašičicu, ali je zato igrao vrlo dobro u drugoj ligi Grčke gde je bio ponajbolji igrač. Zbog toga je privukao veliku pažnju NBA skauta, pa su ga tako uživo već gledali emisari Golden Stejta, Los Anđeles Lejkersa, Hjustona, Oklahome i još nekih klubova. Kao najveću zamerku uzimaju mu nedovoljnu mišićnu masu, ali to je nešto što lako može da se ispravi...

Porodica Pokuševskog je napustila Kosovo 1999. godine i iz Prištine otišla u Podgoricu. Tu je rođen Aleksejev stariji brat Onjegin. Kasnije se porodica preselila u Beograd 2001. godine kada je Aleksej rođen. Godinu dana kasnije, porodica Pokuševski se preselila u Novi Sad. Tu je Aleksej počeo da igra košarku sa šest godina. Njegov otac, inače trener u mlađim kategorijama ga je snimio i okačio na Jutjub. I oni su ga doveli u Grčku. Ostalo je istorija.

Vreme je sada za NBA!


tagovi

NBA draftAleksej Pokuševski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara