(©MN Press)
(©MN Press)

Igokea juri drugu pobedu protiv Hapoela u tri dana

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 12:45

Najteži zadatak za sastav Dragana Bajića biće da uštopuje Sulejmana Brajma, koji je u prvom meču sasuo 29 poena

Nakon slabijeg starta i poraza od francuskog Limoža, Igokea je ostvarila dve pobede i konkurentna je za plasman u narednu fazu FIBA Lige šampiona. Abaligaš na polovini takmičenja zauzima treću poziciju u grupi G, sa utakmicom manje od Turk Telekoma i Limoža, a ukoliko ponovi uspeh od pre dva dana i večeras (20.00) nadigra Hapoel u Laktašima, tim koji predvodi Dragan Bajić zaseo bi na čelo tabele.

Izabrane vesti

Pobeda Igokeu stavlja u sasvim dobru poziciju pred završna dva kola. Hapoel ne sme sebi da dopusti treći neuspeh u grupnoj fazi jer bi mu šanse za plasman dalje bile izrazito male. Igokea je jedini predstavnik iz regiona ove sezone u Ligi šampiona. Ekipa iz Aleksandrovca igra odlično u Jadranskoj ligi i istakla je kandidaturu za plasman u plej-of. Nalazi se Igokea na četvrtom mestu u ovom trenutku u regionalnom takmičenju, a do kraja ligaškog dela očekuje je velika borba za plasman u doigravanje. Neće Aleksandrovčanima biti lako da u konkurenciji Cedevita Olimpije, Mornara, Mege, pa i Partizana koji je slabije startovao, ali u svakom trenutku može da poveže nekoliko pobeda, završi među četiri najbolja tima.

Entoni Klemons udarna je napadačka igla Bajićevog tima u Ligi šampiona. Američki plejmejker uživa puno poverenje stratega Igokee i vraća mu na najbolji način. U proseku postiže 16,3 poena uz 4,7 skokova i okruglo pet asistencija. Najbolji je razigravač i treći skakač iza Edina Atića sa sedam skokova i Marka Jošila (5,7). Pored Klemonsa konstantan doprinos u napadu imaju Džeki Karamajkl, Nikola Jovanović i Edin Atić.


Pre dva dana Igokea je u Laktašima slavila u neizvesnoj završnici. U igri živaca prvi je popustio Hapoel, a u završnici se istakao Antabija Voler. Bio je priseban košarkaš koji je u dva navrata nosio dres Mornara iz Bara, preuzeo je odgovornost i slomio žilavi Hapoel. Duel u Laktašima trajao je čak dva sata i 11 minuta, a Igokeu je do trijumfa vodio Marko Jošilo sa 17 poena i 11 skokova. Najveće probleme domaćinu zadavao je Sulejman Brajmo. Nigerijac je meč završio sa 29 poena, a većinu je ubacio u prvom poluvremenu (20). Tokom prva dva kvartala krilni centar je bio nerešiva enigma za Bajićev tim, ali su igrači Igokee u nastavku pronašli način da mu pariraju.


FIBA LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Četvrtak

20.00: (1.35) Hapoel Jerusalim (16.0) Igokea (3.50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FIBA Liga šampionaHapoel JerusalimIgokea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara