Detalj sa utakmice (© MN Press)
Detalj sa utakmice (© MN Press)

Igokea šokirala Partizan u Areni! Crno-beli ostali kratki za neverovatan preokret

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 23:06

Katastrofalno izdanje izabranika Željka Obradovića u 7. kolu ABA lige protiv Igokee koja je napravila prvorazredno iznenađenje i slavila rezultatom 91:89

Navikao je Partizan da igra po sistemu toplo-hladno, ali ovo što se sada dešava u igri crno-belih prevazilazi sve granice. Partizan je sebi protiv Igokee iskopao jamu od 21 poen razlike, onda došao na korak do senzacionalnog preokreta i baš kao protiv Mege ostao kratak. Sada je Stefan Mudi šokirao crno-bele košem preko Zeka Ledeja dve sekunde pre kraja. U poslednjem napadu lopta nije stigla do Frenka Kaminskog i Partizan je drugi put ove sezone izgubio u ABA ligi - 91:89.

Crno-beli ove sezone redovno upadaju u ogromne defiicte, a neverovatni preokreti jednostavno nisu mogući svaki put. Tako je Partizan posle spektakularnog preokreta protiv Fenerbahčea podsetio sve kako je igrao protiv Mege kada je takođe bio u minusu od 20 poena. Baš kao protiv Mege, ponovo su crno-beli došli do izjednačenja i ponovo izgubili u poslednjim momentima.

Izabrane vesti

Igokea je ubacila 14 trojki što je glavni razlog što su imali 21 poen prednosti u trećoj četvrtini. Najefikasniji u pobedi bio je Marko Jeremić sa17 poena, isto kao i Nikola Tanaskovič. Heroj meča, Mudi ubacio je sedam poena.

Kod Partizana Zek Ledej je imao 16 poena, a ostaje žal za partijom Uroša Trifunovića koji je umalo sam režirao prekret svojom energijom. Na kraju je ubacio 15 poena. Danilo Anđušić je dodao 13.

Počelo je sporo, a iz sporog je preraslo u loše, pa u baš loše. Ponovilo se prvo poluvreme protiv Fenerbahčea kada je Partizan bio bez energije, žustrine i potrebnog fokusa za protivnika koji je očigledno bio naoštren da napravi iznenađenje. Krenula je Igokea na sve ili ništa od prvog momenta, počeli su da šutiraju sa distance i šut ih je slušao. Pogodio je gost čak osam trojki iz 17 pokušaja, a za dominaciju u reketu pobrinuo se Edin Atić koji je blistao. Crno-belima nije pomogao ni novopridošli Bruno Kabloko koji je ušao pred kraj prve deonice, jednostavno Partizan nije igrao svoju igru, pa je tokom druge četvrtine Igokea došla i do dvocifrene prednosti da bi na semaforu posle 20 minuta košarke stajalo 34:48.

Umesto da Partizan izleti na parket kao da mu gori pod nogamna, izabranici Željka Obradovića su igrali kao da oni imaju 14 poena prednosti. Igokea je nastavila tamo gde je stala pa je novom serijom dalekometnih šuteva došla do ogromnih 21 poen prednosti. Tada je postalo kristalno jasno svima da je poraz skoro sasvim siguran.

Kao i svaki put do sada, Partizan je krenuo u neverovatnu seriju. Stegao u odbrani, krenuo da pogađa u serijama preko Trifunovića, Ledeja i Nanelija i odjednom sa minus 20 došao do minus tri (85:82). Ista razlika je bila i 90 sekundi pre kraja jer je pre toga Partizan odigrao dve loše odbrane, ali sve je popravljao Uroš Trifunović koji je izgledao svemoguće na parketu. Pogađao je u ključnim momentima uz Ledeja, hvatao lopte, igrao odbranu i kao nagrada je stiglo izjednačenje na 50 sekundi pre kraja (89:89).

Ono što se izdešavalo u tih 50 sekundi će se prepričavati. Imao je Partizan priliku da pobedi. Kaminski je promašio trojku, onda je u opštem metežu posle mrtve lopte do nje stigao Stefan Mudi. Omaleni Amerikanac se nije uplašio i pogodio koš za pobedu preko Ledeja dve sekunde pre kraja.

Pokušali su crno-beli za preostalo vreme da dođu do pobede posle tajm-auta, ali lopta nije došla do Kaminskog i upisan je novi poraz.

Kiksevi protiv Mege i Igokee bi mogli baš skupo da koštaju crno-bele. Jer baš ovakvi porazi određuju ko će na prvo mesto na tabeli.

--------------

PARTIZAN MOZZART BET - IGOKEA 89:91

(12:18, 22:30, 23:28, 32:15)

Dvorana: Štark Arena

Sudije: Miloš Koljenšić, Josip Radojković, Luka Kardum

Partizan: Vukčević 3, Ledej 16, Avramović 7, Koprivica 2, Smailagić 6, Jaramaz 2, Naneli 7, Trifunović 15, Anđušić 13, Ponitka 8, Kaminski 8, Kaboklo 2

Igokea: Kondić 7, Bošković 2, Atić 14, Delalić, Tanasković 17, Stanković, Nakić 3, Nikolić 10, Milosavljević 12, Marić 2, Jeremić 17, Mudi 7

ABA LIGA - 7. KOLO

Petak

Borac Mozzart - Studentski cenar 87:76

/Segu 17 - Drežnjak 16, Kamenjaš 16/

Subota

FMP - Cedevita Olimpija 84:96

/Pavićević 16 - Blažič 24/

Budućnost - Split 72:58

/Pol 14 - Šorter 18/

Nedelja

Zadar - Crvena zvezda 74:81

/Božić 18 - Giedraitis 19/

19.00 Mornar - Mega

21.00 Partizan - Igokea

Ponedeljak

18.00 Krka - Cibona



tagovi

KK PartizanIgokeaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara