Igrači Srbije bez dileme: Nije bilo lako od početka, zato je sada još slađe

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 22:44

“Selektor je posle utakmice analizirao utakmicu i cele kvalifikacije, dao nam neke savete, životne i košarkaške. Hvala mu na tome, svi smo tu da učimo na našim greškama“, poručio je kapiten Jagodić Kuridža

Možemo da odahnemo, Srbija je na Mundobasketu. Posle godinu i po dana “rvanja“ sa svim zahtevima komplikovanog sistema koji nas je možda i najviše pogodio od svih reprezentacija koje su igrale evropske kvalifikacije, Svetislav Pešić pronašao je dobitnu kombinaciju i odveo Srbiju tamo gde i pripada – u društvo 32 najbolje selekcije na planeti.

Kapiten Marko Jagodić Kuridža ne krije da je osetio olakšanje posle večerašnjeg trijumfa nad Velikom Britanijom, čime smo overili poslednju kartu za Svetski kup...

Izabrane vesti

“Pružili su dobar otpor, došli su potpuno rasterećeni jer su znali da ne mogu dalje, mi smo morali da dobijemo da bismo obezbedili plasman. Pogađali su na početku neke teške šuteve, mi smo iz stegnutosti ulazili u greške. Ali, čak i kada nismo rezultat, imali smo igru i opet nismo mogli da se odlepimo sve do sredine treće četvrtine“, rekao je Jagodić Kuridža i dodao:

“U drugom poluvremenu se sve otvorilo, čekali smo pet-šest minuta da podignemo prednost i iskoristili smo svoju šansu. Zasluženo smo pobedili i čestitam momcima, celom stručnom štabu i svim navijačima koji su nas podržali“.

Selektor je posle utakmice držao malo duži sastanak...

“Analizirao je utakmicu i cele kvalifikacije, dao nam neke savete, životne i košarkaške. Hvala mu na tome, svi smo tu da učimo na našim greškama“.

Svima je pao kamen sa srca...

“Bilo je teško, preko 40 igrača je igralo kvalifikacije. Teško je bilo uklopiti se svaki put. Evo i za večeras su tu bili igrači iz Zvezde i Partizana, plus Gudurić koji su sa jednim treningom zaigrali. Nije lako igrati bilo kakvu utakmicu sa jednim treningom. Sada je na kraju još i lepše“.

Bio je na Evropskom prvenstvu, a da li se Jagodić Kuridža nada pozivu i za Mundobasket?

“Uvek sam tu za reprezentaciju, ako me selektor pozove, odazvaću se naravno. Ako ne, navijaću za ekipu kao da sam tamo. Neka ide 12 koji su najbolji u tom trenutku“.

Dušan Ristić je svestan koliko je utakmica bila teška, kao i cele kvalifikacije...

“Britanci su bili rasterećeni, odigrali su sjajan meč i pohvalio bi ih zbog toga. Nisu se predavali ni kada je bilo tri, a ni kada je bilo 20 razlike. Imali smo tešku utakmicu, pogotovo u prvom delu gde nismo uspeli da uspostavimo konstantnu prednost. U drugom delu naš intenzitet se povećao i priveli smo utakmicu komfornijem kraju. Cilj je ostvaren i to nas najviše raduje. Iako nije bilo 20 razlike od prvog minuta, pokazali smo kvalitet i da zaslužujemo da odemo dalje“.

Analizirao je centar Galatasaraja šta je preokrenulo utakmicu u korist Srbije.

“Pre svega morali smo da podignemo intenzitet odbrane, bilo je propusta u našim principima. U nastavku smo to poboljšali i odmah se video rezultat“.


tagovi

Marko Jagodić KuridžaDušan Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara