©Reuters
©Reuters

Igrači su se izjasnili: „Ne“ nastavku Evrolige

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.05.20. | 20:57

Velika većina košarkaša ne želi na teren

Još jedan veliki korak ka završetku evropske košarkaške sezone. Kako sada stoje stvari, baš su male šanse da se ponovo podbaci lopta na centru makar tako do jeseni.

Održana je danas video sednica na kojoj su učestvovali čelnici Evrolige i 36 košarkaša, po dvojica iz svih 18 klubova koji učestvuju u elitnom takmičenju. Tema je bila nastavak prekinute sezone.

Izabrane vesti

Dok se fudbaleri polako vraćaju na teren i izvesno je da će se Liga šampiona i Liga Evrope dovesti do kraja, ubedljiva većina košarkaša se izjasnila protiv nastavka takmičenja, javlja grčka agencija SDNA.

Strah od virusa korona je i dalje prisutan i košarkaši ne žele ništa da rizikuju, pogotovo što se njihov sport igra u dvorani i kontakti tokom igre su konstantni. Zato većina igrača smatra da bi sezonu trebalo proglasiti gotovom i fokusirati se na pripremu naredne, kada pandemija prođe.

Pored toga, kako su košarkaši objasnili, preveliki je rizik od povreda, jer dva meseca nije bilo ni treninga, a kamoli utakmica. I ubrzane pripreme da bi se takmičenje dovelo do kraja, bile bi suviše rizične.

Igrači su rekli svoje, ostalo je još da bord Evrolige kaže svoju završnu reč. Ali, sve ide ka tome da evropskih kupova do jeseni neće biti.


tagovi

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara