Igraj i pobedi na Mozzartovom terenu: Kragujevac dobio košarkašku oazu posvećenu Rašku Katiću

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.08.21. | 14:12

"I bez savršenog talenta, idealnog juniorskog staža, ali uz mnogo truda i volje, može se napraviti dobra karijera", poručio osvajač srebra na svečanom otvaranju

Košarku je počeo da trenira tek u kasnom tinejdžerskom periodu, ali zato i u petoj deceniji postiže koševe sa mladalačkim žarom. Onu energiju kojom je pokušavao da donese „zlato što se zlati“ sa SP 2014. i danas ima u dresu Radničkog, nesebično je prenosi na mlade nade uz poruku da je i bez savršene juniorske karijere moguće napraviti nešto veliko. Raško Katić ostavlja basket u amanet mlađim Kragujevčanima, a saigrači iz kluba i brojni sugrađani su mu odali priznanje u rodnom gradu, na svečanom otvaranju košarkaške oaze u naselju Aerodrom, u sklopu Mozzartove akcije „Sto terena za jednu igru“.

Prelepo 88. igralište obnovljeno je u gradu u kome su prve korake pravili mnogi proslavljeni asovi srpske košarke. Skromni osvajač srebra sa planetarnog šampionata 2014. u Španiji nikada za sebe neće reći da spada u tu grupu, ali će ostati upamćen kao momak koji je reprezentativni dres zadužio srcem, velikom borbenošću i zalaganjem. Srebro oko vrata, brojni klupski pehari i ovaj teren renoviran u njegovu čast su dokaz da je Raško ostavio dubok trag na stazama uspeha.

Izabrane vesti

Zadovoljstvo je što mogu da otvorim jedan ovako prelep teren. Nisam rođen u naselju gde je teren podignut, ali sam rođen u gradu gde se on nalazi. Voleo bih da budem primer da nešto može malo i drugačije, bez savršenog talenta, idealnog pionirskog, kadetskog i juniorskog staža već sa puno truda, rada i volje. Voleo bih da na ovom terenu i klinci koji nisu tako savršeno talentovani, ali imaju puno želje, naprave svoje prve korake i pokažu da i oni poslednji mogu da budu prvi. Košarku nikada nisam osećao kao svoju profesiju veća kao igru. Sva deca koju kreću ovim stopama, bez obzira na to da li su fudbaleri, košarkaši, sport treba da shvate kao igru, a rezulati će sami doći”, poručio je Katić.

Svi njegovi saigrači, kadeti koji su odigrali revijalni meč, kao i na stotine okupljenih građana iz naselja Aerodrom, najpre su uživali u retrospektivi sjajne karijere.

Da li se sećate ko je došao na ideju da se košarkašima osmisli himna uoči Svetskog prvenstva u Španiji? Ko je čovek koji je pravio šou na balkonu kada se orilo - donesi kući zlato što se zlati“ pitala je voditeljka, a onda se između zgrada zaorilo „Raškoooo Katiiiić“, a preko razglasa „Igraj i pobedi, ponosno se vrati“!

Prisustvo velikog broja dece i omladine, zadovoljstvo i radost koje ovde vidimo govori nam da je ovo prava stvar”, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. “Od početka svog mandata gradonačelnik Nikola Dašić, zadao nam je cilj, da treba da jačamo sportsku infrastrukturu, otvaramo terene. O određivanju lokacije za teren sa kompanijom Mozzart razgovarali smo krajem prošle godine i drago mi je što su ga posvetili našem proslavljenom košarkašu i velikom lokal patrioti Rašku Katiću koji je mnogo zadužio i Kragujevac i Radnički”.


U Srbiji se basket igra maltene u svakom naselju, a upravo na ovakvim terenima su prve korake pravili igrači koji su napravili velike karijere.

Nadamo se da ćemo nekog od ovih klinaca koji su imali priliku da prvi testiraju novi teren, dočekati na balkonu. Hvala Rašku Katiću na podršci i što je svojim primerom pokazao deci kako se uz mnogo rada i posvećenosti stiže do velikih visina. Zahvalnost dugujemo i lokalnoj samoupravi, gradonačelniku Dašiću i članu Gradskog veća za sport Stevoviću na velikoj logističkoj podršci, upornosti i nastojanju da Kragujevac dobije što više ovakvih mesta, jer nema sumnje da je grad koji to zaslužuje. Imamo zajednički cilj - da kvalitet života u lokalnoj zajednici podignemo što više”, istakao je Borjan Popović, direktor Sektora korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

TROJKE ZA BOŠKA GUGLETU

Na samom kraju svečanosti, organizovano je i takmičenje u šutiranju trojki, a najuspešniji su osvojili vredne novčane nagrade. Već po tradiciji, svako otvaranje terena ima i humanitarni karakter, jer za svaku pogođenu trojku na novim koševima, Mozzart donira novčana sredstva, koja su ovoga puta otišla u fond za lečenje Boška Guglete.


tagovi

Raško KatićGrad KragujevacKragujevac100 terena za jednu igrukompanija mozzartMozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara