Duel Durenta i Janisa (©AFP)
Duel Durenta i Janisa (©AFP)

Igrala se evropska košarka u Milvokiju: Midlton i Janis dali 68 od 86 poena za pobedu Baksa

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.06.21. | 04:27

Bruklin sada vodi 2:1 u seriji

Tvrdo, napeto, neizvesno. Sa brojem poena kao da je Evroliga u pitanju. Prve dve utakmice dobio je Bruklin, viđeno je više od 200 poena.

Ali, izgleda da je Milvoki našao način. Spustio je meč na manje od 170 poena i pobedio – 86:83. Smanjio je na 2:1 u seriji. Baksi su još živi!

Izabrane vesti

Bruklin je igrao bez Džejmsa Hardena, a njegova pomoć je bila preko potrebna Kevinu Durentu. Istina, nisu Netsi bili daleko od trijumfa ni u ovom sastavu, jedna lopta je odlučila u utakmici čvrstih odbrana, gde su Baksi igrali „na život i smrt“.

Krenuo je Milvoki furiozno, dobio je prvu četvrtinu sa 30:11. Jeste košarka magična baš zbog toga što nema razlike koja ne može da se stigne, ali da je neko navijačima domaćeg tima rekao da će tih 19 poena prednosti da iščili već u narednoj četvrtini, teško da bi poverovali.

A, Bruklin je uspeo baš to, da spusti minus na dva poena i da potpuno ravnopravno uđe u drugo poluvreme. A, u toj drugoj polovini meča se igralo kao u Evroligi. Koš za koš. Uglavnom je vodio Milvoki, ali od sredine treće četvrtine do kraja nije imao prednost veću od četiri poena.

Tri i po minuta u poslednjoj deonici se igralo bez poena. Kao da je 76:76 uklesano u semafor. A, onda su narednih 40 sekundi Kris Midlton i Kevin Durent ubacili po četiri poena. Napetost je mogla rukom da se opipa.

Prvi je promašio Midlton, a odgovorio je Durent trojkom za vođstvo Bruklina 83:80. I tu su Netsi stali. Serija 6:0 Milvokija i pobeda. Baksi su još u igri.

Tandem Kris Midlton – Janis Adetokunbo je postigao više od dve trećine Milvokijevih poena. Od 86 njih dvojica su ubacila 68. I zajedno su imali 29 skokova. Na drugoj strani Kevin Durent je postigao 30 poena, a Kajri Irving 22.


tagovi

Milvoki BaksBruklin NetsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara