Foto: Lejča photography
Foto: Lejča photography

Ilija Đoković: Ukoliko budemo fokusirani, bez padova, pobeda neće doći u pitanje

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.03.22. | 09:53

Splićanima neće biti lako kraj Morave, obećavaju reči jednog od ključnih igrača čačanskog tima

Ligaški deo ABA lige polako se bliži kraju. Na redu je 23. kolo, u kom će tim Marka Marinovića dočekati starog znanca, ekipu Splita (ponedeljak, 16.00 sati, dvorana kraj Morave).

Nakon dva vezana poraza, od FMP – a u Kupu i Cibone u jadranskoj ligi, Borac je uspeo da se vrati na pobednički kolosek. Naime, u minuloj rundi, u dvorani kraj Morave, pala je Krka (77:68).

Izabrane vesti

Nema mesta sumnji, ta pobeda je puno doprinela da poraste samopouzdanje kod košarkaša Borca. A to će im puno značiti u nekoliko narednih utakmica. Sa izrečenim je saglasan i organizator igre Čačana Ilija Đoković.

,,Zbog pobede u prošlom kolu pao nam je veliki kamen sa srca. Iako još uvek nismo matematički obezbedili opstanak u ligi, on je vrlo blizu. To nam je bio glavni ovosezonski cilj, ali se nećemo zadovoljiti pukim opstankom“, kazao je plejmejker Borca.

Čačani se punom parom spremaju za narednog rivala.

,,U ponedeljak imamo lepu priliku da zabeležimo novu pobedu. Split ima isti skor kao Krka, tako da mislim da osvajanje dva boda ne bi trebalo da dovodimo u pitanje. Doduše, očekuje nas težak i zahtevan meč, jer nije lako igrati unapred dobijene utakmice. Moramo biti fokusirani svih 40 minuta. Protiv Krke smo bili na visini zadatka svega 20 minuta, ali i to je bilo dovoljno. Ali ovog puta moramo od početka da igramo koncentrisano, pa pitanje protivika neće doći u pitanje“, smatra Đoković.

Između Borca i Splita nema puno nepoznanica. To naročito važi za Iliju Đokovića.

,, Menjao sam malo sredine, tako da sam upoznat sa sistemom koji vlada u Splitu. To je ekipa koja je ove sezone pokazala da može svima da pomrsi račune. Pobedili su Splićani nekoliko dobrih ekipa, tako da moramo biti obazrivi. Sigurno je da neće doći u Čačak sa belom zastavom, jer naredna utakmica može da im pomogne u opstanku. Ali ako budemo fokusirani sve vreme, pobeda neće doći u pitanje“, dodao je igrač Čačana.

U ponedeljak 21. marta biće vršena prodaja ulaznica za meč 23. kola ABA lige Borac – Split. Kao što je dobro poznato, pojedinačne karte za duel regionalnog takmičenja koštaju 600 dinara. Prodaja će se obavljati prema sledećoj satnici: ponedeljak od 12 do 16 časova na biletarnci kluba (glavni ulaz). Što se tiče vlasnika sezonskih ulaznica, oni na meč mogu povesti jednu osobu koja će u halu ući besplatno. Takođe, valja napomenuti da će ulaz za decu do 12 godina biti slobodan.

 

ABA LIGA - 23. KOLO

Subota

Zadar - Cedevita Olimpija 77:92

/Mavra 17 - Pulen 22/

Partizan - Igokea 83:70

/Panter 20 - Voler 19/

Studentski centar - Budućnost 89:84

/Kamenjaš 17 - Kobs 17/

Nedelja

Mega Mozzart - Mornar Bar 70:83

/Jović 19 - Mihailović 46/

Krka - FMP 60:93

/Stipčević 15 - Džons 19/

Ponedeljak

16.00: (1,35) Borac (16,00) Split (3,50)

19.00: (5,00) Cibona (19,0) Crvena zvezda (1,20)

*** kvote su podložne promenama

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

ABA ligaBorac ČačakIlija ĐokovićCibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara