Miloš Isakov Kovačević (Foto: MN Press)
Miloš Isakov Kovačević (Foto: MN Press)

Isakov Kovačević: Ne igra se svako veče protiv najvećeg svih vremena

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.02.24. | 23:56

Trener Vojvodine govorio na konferenciji za medije posle častnog poraza njegovih izabranika u polufinalu Mozzart Kupa Radivoja Koraća

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Košarkaši Vojvodine su ostavili sjajan utisak na Mozzart Kupu Radivoja Koraća. Iznenadili su Megu u četvrtfinalu, ubacili 100 poena, potom su pružili jak otpor Partizan Mozzart Betu i naterali ga da se dobro potrudi za plasman u finale.

Izabrane vesti

Trener Miloš Isakov Kovačević je, naravno, morao da bude zadovoljan nastupom njegovih pulena protiv evroligaške ekipe Željka Obradovića.

"Čestitke na pobedi ekipi Partizana i puno sreće u nastavku sezone, da ostvare sve scoje ciljeve. Nismo uspeli da ostvarimo pobedu ni u jednoj četvrtini, što je bio inicijalni plan. Kada se pogleda ipak ceo meč, mislim da smo imali šta da pokažemo. Primiti 80 poena od Partizana, gde smo imali problem da kontrolišeo neke naše defanzivne momente, iz neke želje ulazili u bespotrebna slobodna bacanja i faul koševe. POkazali smo da imamo karakter, i jaku defanzivu. Dozvolili smo Partizanu da na poluvreme ode sa sedam razlike- Moćda je ova razlika i prevelika, činjenica je da su igrali sa dozomm rezerve zbog finala, ali na kraju možemo ponosno da se vratimo kući iz Novog Sada,“ rekao je Isakov Kovačević na konferenciji za medije.

Dva puta je tražio čelendž i nije ga dobio.

"U Kup takmičenju ne može da se podvrgne ta odluak proveri. To je obrazloženje. Nisam znao da je tako u kup takmičenjima, više je to teško i pohvatati. Sve je to u redu. Morali smo bolje da odreagujemo posle izgubljene lopte, probali smo da bvudemo u igri, da nateramo izuizuetno kvalitetnog rivala da se potrudi da nas pobedi i donekle smo to uspeli".

Koliko mu je značajno što je dobio priliku da se odmeri sa Željkom Obradovićem?

"Ne da nema svako veče, nego se nekad u životu trener ne desi da se igra protiv najvećih svih vremena. Meni se to desilo sa 34 godine i izuuzetno mi je drago zbog toga. Hvala mojim igračima koji su mi to omogućili. Atleticizam i sajz ekipa iz Evrolige je na mnogo većem nivou. Mi smo stalno tu, ali to je toliiko telo da iz jednog driblinga ide na obruč. Sve se svodi na pritisak na loptu, koji nismo radili savršeno u kontinuitetu, ali ne možemo da budemo nezadovoljni. Imalis mo problma na preuzimanjima, ali inspiriativno veče za nas, koje će nam sigurno pomoći u našim ciljevima".

Koliko je veliki broj faulova poremetio njegov tim?

"Poremetilo nas je. Mi smo tim koji se hrani dobrom defanzivom i kontaktom. Želeli smo svim protivnicima da stavimo do znanja da smo tu. Imali smo problem sa faulovima nosioca, ali uspeli smo to da kompenzujemo širokom rotacijom. Imali smo cilj, da niko ne može da kaže da se nismo pojavili. Bili smo prisutni, teško je igrati kada su igrači poput Nikolića opterećeni ličnim greškama, ali mislim da su svi igrači bili inspirisani i odgovorni tokom čitavog meča".

Petar Rakićević je istakao da je ponosan na svoj tim.

"Bilo je izvanredno igrati u ova dva dana pred punim Čairom. Ponosan sam na svoje momke i stručni štab, kako smo izgledali 35 minuta. U prvom poluvremenu smo pokazali da možemo da odigramo dobru utakmicu protiv svi znamo kako jakog Partizana. Krivo mi je što smo na minut do kraja ispustili pola koša i otišli na minus sedam. Uspeli smo da se vratimo u trećoj četvrtini, ali nedostajalo nam je isksutva i jakih utakmica da privedemo meč u neki egal. tome smo se nadali. Partizan je naravno dominanta, suvišno je pričati o njima. Želim im sve najbolje u finalu, mi se okrećemo svojim obavezama".

Prokomentarisao je i činjenicu da je Vojvodina odigrala veliki broj utakmica u prethodnom periodu

"Nismo sigurno umorniji od Partizana, ali i naš raspored je zgusnut. Došli smo na Kup posle dve-tri nedelje sa 10-12 utakmica. NIsmo došli da se predamo, već da damo sve od sebe i pokažćemo šta ovaj tim nosi. Hteli smo da se izmerimo sa ekipoama iz ABA 1, da vidimo gde smo i šta smo i u kom pravcu idemo", zaključio je Rakićević.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK VojvodinaMiloš Isakov KovačevićPetar RakićevićMozzart Kup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara