Kodi Miler Mekintajer
Kodi Miler Mekintajer

Istorijska partija Kodija Milera Mekintajera! Tripl-dabl uz rekord Evrolige u asistencijama

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.02.24. | 22:12

Senzacionalno izdanje Baskonijinog Amerikanca

To što je Baskonija pregazila Asvel (94:80) je bilo očekivano i potpuno je palo u drugi plan zbog jedne od najboljih partija koju je Evroliga videla u izvođenju jednog igrača.

Baskonijin američki plejmejker Kodi Miler Mekintajer je odigrao meč karijere i uz tripl-dabl učinak postavio novi rekrod Evrolige po broju asistencija ne jednom meču. Podelio ih je čak 20! I srušio dosadašnji rekord koji su delili Stefan Jović i Fakundo Kampaco. Pride je upisao po 11 poena i skokova da sve začini tripl-dablom. Postao je tek treći košarkaš u istoriji Evrolige sa tripl-dablom. Dva puta je to pošlo za rukom Hrvatu Nikoli Vujčiću dok je igrao za Makabi, a jednom Niku Kalatesu u dresu Panatinaikosa protiv Budućnosti. Miler Mekintajer je završio sa indeksom 42 za 35 minuta na parketu...

Izabrane vesti

Rekordna 20. asistencija je bila za pamćenje. Alej-up za Čimu Monekea i ovacije u Buesi.

Fantastično igra nekadašnji plejmejker Partizana i brojnih klubova otkako je Duško Ivanović preuzeo Baskoniju. Pogađao je šuteve za pobede protiv Olimpijakosa i Panatinaikosa, popravio je i šut koji mu nije išao na početku sezone, a da se nameračio na evroligaški rekord u asistencijama, videlo se nedavno protiv Bajerna kada ih je podelio 15.

"Znači mi mnogo jer čujem glasine i ljude koji me optužuju da nisam pravi plejmejker. Nadam se da su sada svi shvatili da je ovo moja prirodna pozicija. Želim da se zahvalim treneru i saigračima koji imaju poverenje u mene“, rekao je Miler Mekintajer posle meča.

Kako sezona odmiče, samopouzdanje Miler Mekintajera je sve veće i uz Hauarda i Monekea nosi Baskoniju kao doigravanju. Imaju pobedu više od prvih pratilaca Makabija i Valensije. Večeras su iskoristili zicer protiv slabašnih Francuza. Od početka do kraja su kontrolisali utakmicu, a Miler Mekintajer je već na poluvremenu ima 12 asistencija. Baskonija je već tada imala ubedljivo vođstvo koji je rutinski održavala do kraja. Markus Hauard je završio meč kao najefikasniji sa 18 poena, po 14 su ubacili Moneke i Kostelo, a 12 Vanja Marinković.

Baskoniji su na ruku išle i vesti iz Valensije gde je istoimeni domaćin i direktni rival poražen od Olimpijakosa - 65:78.

Držali su se dobro izabranici Aleksa Mumbrua do poluvremena. Ekipe su se smenjivale u vođstvu a dobre role u gostujućem timu su tada imali Najdžel Vilijams Gos i Filip Pterušev. Imao je Olimpijakos i 11 poena prednosti u drugoj četvrtini ali se kod domaćih razigrao Semi Odželeji i Valensija je do poluvremena istopila zaoistatak na samo poen razlike.

Meč je prelomljen u trećoj četvrtini. Valensija više od pet minuta nije znala za koš, a na drugoj strani su blistali Piters, Kenan i Fal. Olimpijakos je otišao na nedostižnih plus 15 (59:44). Pokušavali su Odželeji i Jović da vrate Valensiju u igru ali kada je srpski plejmejker dobio petu ličnu na početku poslednje četvrtine, sve je bilo gotovo. Olimpijakos je zadržao vođstvo do kraja i pride uspeo da slavi sa više od osam razlike što može biti bitno na kraju ako dođe izjednačenja sa Valensijom na tabeli. Španci su u Pireju slavili sa osam razlike u prvom delu sezone, ali su im crveno-beli večeras naplatili sa kamatom.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Kenan sa 16 poena, po 10 su ubacili Mekisik i Rajt, a Piters je meč završio sa devet poena i 11 skokova. Petrušev je imao po šest poena i skokova. Kod domaćih je Odželeji bio svetla tačka sa 19 poena, dok je Jović upisao devet.

EVROLIGA - 26. kolo

Četvrtak:

Anadolu Efes - Makabi 105:91

/Larkin 22 - Boldvin 26/

Baskonija - Asvel 94:80

/Hauard 18 - Lovernj 16/

Olimpija - Real Madrid 81:76

/Šilds 27 - Musa 12/

Partizan Mozzart Bet - Bajern 78:79

/Panter 22 - Fransisko 20/

Valensija - Olimpijakos 65:7

/Odželeji 19 - Kenan 16/

Petak:

20.00: (1,60) Crvena zvezda (16,0) Žalgiris (2,65)

20.15 (1,50) Panatinaikos (16,0) Fenerbahče (3,00)

20.30: (1,07) Barselona (25,0) Alba Berlin (9,00)

20.30: (2,25) Virtus Bolonja (15,0) Monako (1,80)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Kodi Miler MekintajerBaskonijaAsvel

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara