Danilo Galinari (©fiba.basketball)
Danilo Galinari (©fiba.basketball)

Italija bez Galinarija na Evrobasketu: Košarkaš Bostona pokidao meniskus

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.08.22. | 15:10

Veliki udarac za selekciju Đanmarka Poceka

Bilo je odmah prilično jasno, ali sada je stigla i potvrda. Danilo Galinari je pokidao meniskus tokom utakmice sa Gruzijom u okviru kvalifikacija za Mundobasket i neće moći da pomogne selekciji Đanmarka Poceka na Evropskom prvenstvu, saopštio je KS Italije.

Dobra vest je da nije došlo do oštećenja ligamenata, pa bi oporavak iskusnog krilnog košarkaša mogao da potraje do tri meseca.

Izabrane vesti

Galinari je pretrpeo beskontaktnu povredu. Nezgodno je stao na levu nogu, naglo krenuo da menja smer kretanja i stradao je meniskus. Sam prizor bio je jeziv, pa je odmah bilo prilično očigledno da 34-godišnji Italijan neće na Evrobasket.

"Nakon povrede levog kolena koju je pretrpeo tokom jučerašnje utakmice protiv Gruzije, Danilo Galinari je u Kolumbis Kliničkom centru u Milanu, uz pratnju lekarskog tima reprezentacije, bio podvrgnut testiranjima koja su pokazala da je došlo do povrede meniskusa, bez oštećenja na ligamentima. Klinička slika je takva da košarkaš neće moći da bude na raspolaganju Đanmarku Poceku tokom predstojećeg Evrobasketa", stoji u saopštenju KS Italije.

Iskusni košarkaš se oglasio na društvenim mrežama.

"Pakleno boli. Ne toliko koleno koje me je izdalo tokom jučerašnje utakmice, zahvaljujući našem karakteru dobijene. Biće potrebno vreme da se vrati u normalu, srećom kraće od očekivanog. Ali najviše boli što sam morao da odustanem od ovog sna sa reprezentacijom. Želeli smo da se počastimo magičnim noćima. U mojoj kući. U našoj kući. Nažalost, danas su stigle loše vesti. Moram da odustanem od Evrobasketa, taman što je delovalo da će leto biti savršeno. Moramo da prihvatimo sudbinu i nastavimo dalje. Biću uz ovu ekipu na svoj utakmici, pa da obradujemo hiljade Italijana. Život ide dalje, ništa ne može da nam stane na put. Napred, Azuri", napisao je Galinari.

Tešku povredu je doživeo i reprezentativac Gruzije Tornike Šengelija, koji takođe neće biti u stanju da učestvuje na kontinentalnoj smotri.


tagovi

Danilo Galinarikošarkaška reprezentacija ItalijeEvrobasket 2022Kvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara