Kalates i Kampaco (©Starsport)
Kalates i Kampaco (©Starsport)

Itudis precrtao Kalatesa: Fenerbahče priprema teren za raskid, evroligaši da se spreme za niski start

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 17:20

Grčki košarkaš ima još godinu dana ugovora, ali će ovoga leta napustiti Istanbul…

Evroligaši neka se spreme za niski start, neočekivano će se veliko ime naći na transfer pijaci. Puklo je između Grka u Fenerbahčeu, može da ostane samo jedan! Turci neće menjati trenera, Dimitris Itudis će i naredne sezone predvoditi klub sa Bosfora, ali na terenu neće komandovati Nik Kalates.

Pre godinu dana Nik Kalates je odabrao Fenerbahče, nakon što se razišao sa Barselonom, baš zbog Dimitrisa Itudisa. Želeo je da sarađuje sa sunarodnikom, promovisan je kao osmo pojačanje istanbulskog kluba, ali nije ostavio utisak, niti pečat na igru kakvom se nadao temperamentni grčki stručnjak, piše grčki Ertsports.

Izabrane vesti

Dimitris Itudis je precrtao Nika Kalatesa, iako Amerikanac grčkih korena ima još godinu dana ugovora. Do razlaza će doći pre no što je planirani, ovoga leta će iskusni organizator igre napustiti Istanbul. Čeka se još samo ozvaničenje, a to bi potencijalno moglo da znači da je Fenerbahče već pronašao novog plejmejkera.

Mnogo toga je za sada otvoreno, još samo da se čuje “pucanj” u vidu raskida ugovora, pa će utrkivanje učesnika Evrolige početi. I pre nego što bude zvanično, izvesno će nemali broj klubova kontaktirati grčkog veterana i pokušati da sve utanači. Neki su se već bacili na posao, prvi je pohitao Monako.

Za očekivati je da Nik Kalates ostane u Evropi i da ga pokupi neko od klubova koji nastupaju u elitnom takmičenju. To je najizvesnije, praktično se ni ne pominju druge mogućnosti. Grčki košarkaš je karijeru počeo u panatinaikosu, dva puta je oblačio dres atinskog velikana, a pored Fenerbahčea i Barselone nastupao je i za rusku Lokomotivu. Imao je i dvogodišnju epizodu “preko bare”, kada je u vremenskom razdobolju od 2013. do 2015. godine bio član Memfis Grizlisa.

U prethodnoj sezoni Evrolige, iskusni organizator igre je u proseku imao 9,3 poena, delio je 5,9 asistencija i hvatao 3,7 skokova u dresu Fenerbahčea. Iz ugla Dimitrisa Itudisa nedovoljno da bi do kraja odradio ugovornu obavezu.


tagovi

Košarkaški transferiKK FenerbahčeNik KalatesEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara