Vlatko Čančar (AFP)
Vlatko Čančar (AFP)

Iz Denver Nagetsa na pripremne nacionalnog tima

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.06.21. | 12:10

Čančar i Nikolić se priključili reprezentaciji Slovenije

Slovenačka reprezentacija kompletirala je tim za kvalifikacioni turnir u Kaunasu, jer su se pripremama na bledu priključili krilo Denvera Vlatko Čančar i bek Gravelina Aleksej Nikolić.

Izabrane vesti

"Srećan sam što sam ponovo sa momcima. Uvek je lepo kada se vratite kući, obučete slovenački dres i imate čast igrati za Sloveniju. Tokom mog prvog treninga, bilo me je još malo neprijatno zbog naviokavanja na vremensku razliku. Polako se navikavam na sistem igara, koji je ubrzan. Uglavnom se fokusiramo na napad i mislim da ćemo igrati atraktivnu i zanimljivu košarku", rekao je za slovenačke medije Čančar koji je prošle sezone u dresu Nagetsa odigrao ukupno 46 mečeva (41 u ligaškom delu). Tokom regularnog dela sezone imao je prosek od 2,1 poena, 1,2 skoka za 6,9 minuta na terenu, dok je u plej-ofu upisivao priosečno 2,2 poena za 4,2 minuta.

I Nikolić, svejevremeno igrač Partizana koji se tokom tek završene klupske sezone preselio u Francusku takođe je došao motivisan.

"Svaki put kada vidim igrače iz nacionalnog tima, osećanja i atmosfera su zaista sjajni. Veoma sam srećan što sam ovde. Posle prilično specifične, teške i nadasve duge klupske sezone, imao sam malo vremena za odmor. Sada jedva čekam da se priključim timu i da napadnemo olimpijsku vizu. Imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo i ostvarimo željeni rezultat", optimista je Nikolić.

Slovenija će igrati na kvalifikacionom turniru u Kaunasu sa Angolom, Poljskom, Venecuelom, Južnom Korejom i domaćinom.



tagovi

Vlatko ČančarAleksej Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara