Foto: AFP
Foto: AFP

Izgleda da je spreman za NBA! Vembanjama se poigravao sa Majamijem (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 04:18

Nikola Jović nije ulazio u igru

Košmaran debi je imao Viktor Vembanjama na debiju za San Antonio, čak je i sam posle utakmice sa Šarlotom priznao da "nije bio siguran šta radi na terenu". Javila se i doza skeps u američkoj košarkaškoj javnosti po pitanju kvaliteta francuskog košarkaša, međutim, Vembanjama polako ali sigurno demonstrira da je spreman za najbolju košarkašku ligu na svetu.

Prvi pik ovogodišnjeg drafta nastavio je i ove noći sa odličnim partijama u predsezoni. Posle zapažene role u porazu od Oklahome, Vembanjama je bio najbolji pojedinac San Antonija na prijateljskom meču sa Majamijem i predvodio Sparse do ubedljivog trijumfa - 120:104.

Izabrane vesti

Nije šampion Istočne konferencije imao rešenja za visokog 19-godišnjaka. Iako fizički ne deluje preterano moćno, Vembanjama je protiv Hita dominirao u reketu. Spuštao je rampe, zakucavao preko rivala, pogađao iz svih pozicija, pa iako je Hit izašao sa rezervnom postavom, Francuz je učinio sve da prisutnima sam priredi šou vredan skupocenih ulaznica.

Vembanjama je meč završio sa 23 poena uz šut iz igre 10/15, zabeležio po četiri skoka i asistencije, tri blokade, mada ni pomenute brojke ne mogu da dočaraju sa kojom lakoćom se mladi Francuz nosio sa rivalom. Možda bi isečci sa meča ispod teksta mogli da pomognu.

Što se tiče same utakmice, Majami je držao korak za rivalom do poslednje četvrtine, ali je na otvaranju četvrte deonice San Antonio otišao na "plus sedam" i do kraja prednost samo uvećavao.

Najefikasniji pojedinac meča bio je Džamal Kejn sa 24 poena, Vembanjama je imao poen manje, dok je njegov saigrač Devin Vasel ubacio 21 poen.

Srpski košarkaš Nikola Jović nije dobio priliku.



tagovi

Viktor VembanjamaSan AntonioSan Antonio SparsNBA ligaMajami Hit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara