Košarkaška lopta (©MN Press)
Košarkaška lopta (©MN Press)

Izraelski klubovi traže mesto gde će da igraju kao domaćini: Srbija jedna od opcija

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 10:16

Razmatraju se mogućnosti

Situacija u Izraelu se ne stišava posle gotovo dve nedelje rata, a život mora da se nastavi. Iz tog razloga tamošnji košarkaški klubovi počeli su da traže svoj “dom“ van granica države, a kako prenosi sajt Israel Hayom, jedna od opcija je Srbija.

U celu priču uključio se i Košarkaški savez Izraela, koji zajedno sa klubovima traži pogodne lokacije za rad i odigravanje utakmice. Pored Srbije, opcije su Grčka i Kipar.

Izabrane vesti

Ekipe iz Tel Aviva, Makabi i Hapoel, već su odigrale evropske utakmice otkako je rat počeo, Hapoel Holon i Hapoel iz Jerusalima još nisu i tek će 1. novembra.

Razlog zašto tamošnji klubovi razmatraju mogućnosti jeste neizvesnost oko daljeg toka rata u zemlji. Beograd, Atina i Nikozija su opcije, ali niko još nije doneo konačnu odluku na ovu temu.

Podsetimo, Makabi iz Tel Aviva već neko vreme radi na Kipru, a za utakmicu sa Valensijom je zamenio domaćinstvo, pa se susret igrao u Fonteti. Prema sadašnjem planu, Makabi bi prvu evroligašku utakmicu kod kuće trebalo da odigra 2. novembra.

Što se Hapoela iz Jerusalima Aleksandra Džikića tiče, duel protiv Galatasaraja planiran je sada za 1. novembar, s tim što se utakmica neće odigrati u Turskoj. Kako su objavile lokalne vlasti, Turska je sada mesto visokog rizika za izraelske građane i da bi isti trebalo da napuste tu zemlju. Podsetimo, Hapoelovi stranci se nalaze u Atini, a domaći igrači bi trebalo da im se pridruže u narednim danima.


tagovi

KK Makabi Tel AvivHapoel JerusalimFIBA Liga šampionaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara