Evroliga (©Reuters)
Evroliga (©Reuters)

Izvršni direktor Evrolige: Mnogi bi licencu, najjača košarkaška tržišta poslovno najslabija

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 14:12

"Postoji veliki prostor za rast, posebno u Francuskoj, Nemačkoj i na širem području Londona", rekao je Maršal Glikman

Napravljene su korenite promene u rukovodstvu Evrolige. Tandem Dejan Bodiroga - Maršal Glikman nasledio je Đordija Bertomeua na vrhu. Bivši predsednik Portland Trejlblejzersa postavljen je na mesto izvršnog direktora, a u intervjuu za Sportiko je govorio o načinima da se elitno evropsko takmičenje unapredi.

Jasna je želja da se naprave promene po ugledu na NBA u promociji utakmica.

Izabrane vesti

"Želim da od utakmica napravimo veći audiovizualni šou, da postanu zabavnije za gledanje. Da češće stvaramo i prenosimo priče putem naših digitalnih i društvenih platformi. To je veliki deo ovog posla i nešto što privlači ljude", priča Glikman.

Od kako je Evroliga otpočela novu eru, među glavnim temama su i licence, otvaranja novih tržišta.

"Veliki broj tržišta ima želju da se domogne licence Evrolige u ovom trenutku. Situacija je takva da imamo lige koje se nalaze na košarkaški najjačim tržištima, koja su ujedno najslabija poslovno, kao i ozbiljan poslovni potencijal na mestima koja se ne smatraju tradicionalnim košarkaškim tržištima. Postoji veliki prostor za rast, posebno u Francuskoj, Nemačkoj i na širem području Londona".

Iako je se košarka i Engleska retko mogu naći u istoj rečenici, Glikman veruje da bi tim iz Londona vremenom mogao da postane veoma uspešan.

"Kada se u Londonu održavaju prijateljske NBA utakmice, dvorana se rasproda za dve sekunde. NFL takođe funkcioniše u Londonu, čak i MLB. Smatramo da bi tamo redovan član Evrolige mogao da bude veoma uspešan".

Širenje na druga tržišta je jasna ambicija, ali će se Evroliga truditi da pomogne i klubove koji su već deo njenog projekta.

"Želim da pomognem klubovima da rastu na lokalnom i regionalnom nivou i steknu bolji balans između toga koji komerncijalni aduti najbolje prolaze na lokalnom nivou, a koji na nivou lige", zaključio je Glikman.


tagovi

Maršal GlikmanEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara