Foto: MN Press
Foto: MN Press

Jaka Blažič igra kao nekad, Cedevita već navikla da dobija Bursu

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.20. | 20:12

Cedevita Olimpija u tri dana dva puta bolja od Burse

Jaka Blažič igra košarku kao nekada kada je bio dominantan i na značajno težim terenima od Evrokupa.

Pravi je vođa Cedevite, pa je i ovog puta, na gostovanju Bursi, bio centralna figura i najučinkovitiji igrač Zmajčeka. Večeras se slovenački reprezentativac zaustavio na koti od 25 poena u trijumfu od 97:80, dok je u ponedeljak Bursi sasuo čak 33. Odigrao je kapiten kapitenski. Preuzimao je Jaka Blažič odgovornost kada je bilo potrebno i još jednom zablistao u Evrokupu. I minule sezone Blažič je bio prva violina Olimpije, ali je nivo igara u tekućoj sezoni podigao na veći nivo i konstantna je pretnja po rivale. Podseća na one partije u Crvenoj zvezdi.

Izabrane vesti

Cedevita Olimpija je furioznom prvom četvrtinom nagovestila da će drugi put u tri dana biti bolja od Burse. Izabranici Jurice Golemca održavali su dvocifrenu prednost (33:21) stečenu u prvoj deonici i sve vreme držali turski tim na bezbednoj razdaljini. Pokušavala je Bursa da otopi zaostatak, ali joj nije polazilo za rukom da se vrati u egal. U trenucima kada je domaćin bio najbliži povratku, početkom poslednjeg perioda, Kendrik Peri i Jaka Blažič su raspršili snove Burse.

Tim iz Ljubljane je sa dva trijumfa nad Bursom znatno poboljšao svoje šanse za plasman u narednu fazu Evrokupa. Golemac i njegovi puleni počeli su da pružaju dobra izdanja u kontinuitetu i sa tri vezane pobede imaju komotnu situaciju pred nastavak takmičenja, ali kod Ljubljančana ne sme doći do opuštanja kako ne bi prosuli sve dobro što su napravili. Bursa je u šestoj utakmici grupne faze pretrpela šesti poraz i do kraja će pokušati da pomrsi konce nekom od rivala.

Čak petorica košarkaša Cedevita Olimpije utakmicu su završila sa dvocifrenim učinkom. Blažiča je pratio Rion Braun sa 15 poena, Kendrik Peri i Džarod Džouns su dodali po 14, a Edo Murić se zaustavio na 12 poena.

Desetkovana Bursa sa svega deset igrača u sastavu nije mnogo toga mogla da uradi protiv raspoložene Cedevita Olimpije. U turskom timu istakao se Peri Džouns ubacivši 23 poena uz dobre procente (5/8 za 2, 4/5 za 3), ali nije imao adekvatnu podršku saigrača kako bi njegov tim uspeo da napravi nešto više. Ksavijer Manford zabeležio je 13 poena, Omerčan Iljasoglu 11, a dvocifren je bio i Birkan Batuk (10).

EVROKUP

GRUPA D

Bursa - Cedevita Olimpija 80:97

/Džouns 23 - Blažič 25/

Promiteas - Trento 80:89

/Agravanis 22 - Sanders 22/

Nanter - Gran Kanarija (u toku)



tagovi

Jaka BlažičJurica Golemac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara