Tre Jang pogađa za pobedu (Foto: AFP)
Tre Jang pogađa za pobedu (Foto: AFP)

Jang ima led u venama: Na ivici eliminacije srušio Boston trojkom u poslednjim sekundama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.04.23. | 03:41

Plejmejker Atlante preciznim hicem na manje od dve sekunde do kraja oborio na pleća Seltikse i omogućio Hoksima da vrate seriju kući, Bogdan Bogdanović odigrao odličan meč

Kako je počela serija, delovalo je da će se Boston prošetati, ali Atlanta se ne predaje! Našla se na ivici eliminacije u petoj utakmici, ali je onda Tre Jang preuzeo stvari u svoje ruke. Vezao 14 poena u poslednja tri minuta i trojkom na manje od dve sekunde do kraja doneo pobedu četi Kvina Snajdera - 119:117!

Sada je 3-2 za Seltikse u seriji, a naredna utakmica igra se u domu Jastrevova, Stejt Farm Areni. Pomalo i iznenađujuće smo dobili još jedan neizvestan dvoboj u prvoj rundi doigravanja, posebno jer večeras ekipi nije mogao da pomogne Dežonte Mari koji je zaradio suspenziju zbog odgurivanja sudije u četvrtom susretu.

Izabrane vesti

Heroj tima iz Džordžije, Jang, odigrao je fantastičan meč. Ubacio 38 poena i podelio 13 asistencija i sve krunisao nestvarnim nizom u poslednjim minutima. Šlag na torti bila je trojka sa gotovo devet metara preko Džejlena Brauna, večeras daleko najboljeg pojedinca Bostona sa 35 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Jasno, svu slavu će posle večerašnjeg susreta pokupiti Jang, ali mora se odati priznanje i njegovim saigračaima, a posebno Bogdanu Bogdanoviću koji je u Marijevom odsustvo dao važan doprinos: 18 poena, šest skokova i pet asistencija srpskog reprezentativca u pobedi kojom je Snajderova ekipa pokazala zube i najavila veliku borbu, a vrlo moguće i sedmu utakmicu u seriji.

Posle prilično izjednačene prve četvrtine i vođstva Hoksa u uvodnom delu drugog kvartala, Seltiksi su počeli da grade prednost u finišu prvog poluvremena. Stekli su dvocifren višak (63:50), da bi odmor dočekali sa 66:58.

Nastavila je ekipa Džoa Mazule u dobrom ritmu i po povratku na parket. Čuvala višak i kontrolisala dešavanja na parketu. Ipak, nije Atlanta dozvoljavala protivniku da se u potpunosti odlepi, pa se u poslednjih 12 minuta ušlo sa 10 poena razlike.

Vodili su Hoksi i sa plus 13 u par navrata, činilo se da Hoksima izmiče utakmica iz ruku, ali Bogdanović je sa pet vezanih poena čuvao nadu. Priključio se i Džon Kolins koji je pokrenuo seriju gostujuće ekipe 9:2 (postigao sedam poena), a onda je Jang uzeo stvari u svoje ruke.

Sa dve vezane trojke je poravnao rezultat, pa ga sa tri penala preokrenuo. Čuvao je višak sa crte, da bi na osam sekundi do kraja napravio faul na Deriku Vajtu za dva bacanja. Bek Bostona je pogodio oba, Snajder je potom uzeo tajm-aut kako bi nacrtao akciju i svima je bilo jasno da lopta ide Jangu u ruke. Dobro su iskombinovali košarkaši Atlante, Tre je prihvatio loptu na svojoj polovini, ostao jedan na jedan sa Braunom, digao se na šut i pogodio za veliku radost na klupi gostujućeg tima.

Uz Janga i Bogdana, Kolins je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 22 poena. Deandre Hanted je dodao 13, Sadik Bej 12 poena.

U Bostonu "samo" 19 poena Džejsona Tejtuma, ali je sjajni košarkaš ubeležio i po osam skokova i asistencija. Vajt je brojao do 18, Malkolm Brogdon do 14, dok su po 10 poena dodali Robert Vilijams i Markus Smart.

NBA PLEJ-OF (PRVA RUNDA)

Sreda

Boston - Atlanta 117:119

/Braun 35 - Jang 38/

Denver - Minesota 112:109

/Mari 35, Jokic 28 - Edvards 29/

Finiks - LA Klipers 136:130

/Buker 47 - Pauel 27/



tagovi

Boston SeltiksAtlanta HoksBogdan BogdanovićDžejlen BraunTre Jang

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara