Nikola Jokić (©Shutterstock)
Nikola Jokić (©Shutterstock)

Jokić blista kao plej, umalo tripl-dabl! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.07.20. | 08:36

Doduše, Denver je poražen od Nju Orleansa

Iznenadio je Majkl Meloun košarkaški svet odlukom da na meč protiv Vašingtona izvede najvišu postavu u istoriji NBA, a sada je ponovo uradio isto, ali ovog puta bez pozitivnog ishoda. Nikola Jokić blistao je još jednom kao startni plejmejker, ali je Nju Orleans na kraju slavio rezultatom 119:104.

Jasno je da ovo neće biti Melounova i Denverova standardna taktička postavka, ali američki mediji već su počeli da komentarišu kako je sada ipak očigledno da ovo nije najbolja ideja šefa struke Nagetsa. Istini za volju, Denverova ekstremno visoka petorka često je bila izložena i ranjiva na perimetru, a u odbrani su duvali jaki vetrovi, što nije tipično za ovaj tim. Konačni rezultat pokazuje da je pobeda bila gotovo rutinska, ali Nju Orleans je na parketu izgledao i bolje nego što to pogled na semamfor kaže.

Izabrane vesti

Dosta toga se promenilo u igri Denvera otkako nema nekih standardnih prvotimaca, ali ono što je ostalo isto jeste Jokićeva dominacija na terenu i uvek prisutno flertovanje sa tripl-dablom. Za nešto više od 25 minuta Jokić je ubeležio jedanaest poena, deset skokova i osam asistencija, uz 4/10 iz igre. Već protiv Nju Orleansa videla se razlika u odnosu na meč sa Vašingtonom i da polako hvata zalet za nastavak sezone i da će, naravno, ponovo biti ključna figura Denvera.

Dobru porciju pažnje ipak je dobila nova Denverova senzacija Bol Bol. Sin legendarnog NBA asa Manuta Bola ponovo je na momente znao da podseti na svog oca, mada je ovog puta imao više problema u odbrani nego protiv Vizardsa. I ovog puta je gledaoce počastio trojkom koja je jedva dotakla dno mrežice.

Očigledno je bilo da se bez Jokića i Bola na terenu Denver dosta mučio i to je zapravo najviše i kumovalo konačnom ishodu. Doduše, upravo je njihova saradnja, odnosno Jokićevo dodavanje bez gledanja, preko glave za Bola obeležilo meč.

Posle samo kraće uvodne borbe za vođstvo, Pelikansi su isto prigrabrili čvrsto i nisu ga puštali do poslednjeg zvuka sirene. Već sredinom prvog poluvremena razlika je iznosila 19 poena i samo se u dva kratka intervala Denver spuštao na devet poena minusa. Ne i dalje od toga.

U pobedničkom sastavu najefikasniji je bio Nik Aleksander Voker sa 21 poenom, uz pet asistencija i četiri skoka, dok Zajona Vilijamsona naravno nije bilo u igri jer je tek nedavno došao u Orlando. Trej Denijels je bio ubedljivo najbolji strelac meča sa 28 poena, dok je Mejson Plamli uz 17 poena imao i 13 skokova. 

Juta je posle velike drame savladala Majami sa 101:99 i to serijom 5:0 u samoj završnici susreta! Tim sa Floride prethodno je imao vođstvo rezultatom 97:96, ali je Juta na krilima Rudija Gobera uspela da se izvuče. Majami je na kraju imao i šut za pobedu, ali je Solomon Hil bio neprecizan.

Upravo je Gober bio predvodnik Jutine liste sa 21 poena, te osam skokova, dok su Majk Konli i Džordan Klarkson imali po 17 poena. Kod Majami Keli Olinik je skupio 27 poena i osam uhvaćenih lopti, a Tajler Hiro dopisao je 20 poena. 

NBA (pripreme)

Nju Orleans – Denver 119:104

/Aleksander Voker 21 – Denijels 28/

Vašington – LA Klipers 100:105

/Hačimura 15 – Paterson 16/

San Antonio – Bruklin 119:124

/Vajt 22 – Levert 27/

Juta – Majami 101:99

/Gober 21 – Olinik 27/


tagovi

Nikola JokićDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara