Nikola Jokić i Deandre Ejton (©AFP)
Nikola Jokić i Deandre Ejton (©AFP)

Jokić: Nula mog interesovanja za MVP nagradu, neka bude sunčan dan kako bih se kupao u bazenu

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.05.23. | 09:12

“Ne mogu da razmišljam o tome, niti mogu da kontrolišem. Da li će nagradu dati meni ili nekom drugom, to nije na meni da odlučim“

Denver je još jednom dobrom utakmicom stigao do 2:0 u polufinalnoj seriji sa Finiks Sansima i stigli su na dva koraka do konferencijskog finala. Istovremeno, ceo košarkaški svet sa nestrpljenjem iščekuje noć između utorka i srede, kada će biti objavljeno ko je ovogodišnji MVP. Svi u Srbiji voleli bi da to bude Nikola Jokić, mada se velike šanse daju Džoelu Embidu...

Novinari su na konferenciji za novinare pitali Jokića da li razmišlja o odluci NBA lige?

Izabrane vesti

“Tako je, kako je. Ne razmišljam o tome, bez ikakvog interesovanja sam“, poručio je Jokić i dodao: 

“Ne mogu da razmišljam o tome, niti mogu da kontrolišem. Da li će nagradu dati meni ili nekom drugom, to nije na meni da odlučim. O tome bih mogao da razmišljam da ne igram košarku, pa da se bavim tim stvarima. Ovako...“

S obzirom da ne razmišlja o nagradi, upitan je kako će dočekati proglašenje osvajača? 

“Nadam se da će biti sunčan dan, da mogu da budem u bazenu“.

Srpski centar završio je utakmicu sa nekarakterističnih 30 šuteva...

“Bila je takva utakmica, desilo se da bude tako. Mom timu je bilo potrebno da budem agresivniji, dosta su me čuvali jedan na jedan, pa sam pokušavao da ubacim više poena“.

U trećoj deonici ubacio je 18 od 31 poena ekipe.

“Verovatno je takav bio momenat. Promašivao sam dosta lakih šuteva, ali sam onda ušao u svoju zonu“.

Televizijske kamere uhvatile su Jokićevu suprugu i ćerku na tribinama...

“Cela moja porodica je bila tu. Moja braća su uvek tu, sada su bili tu moja supruga i ćerka, uvek je lepo kada imaš nekog svog“.

Veliki posao Jokić je uradio na skoku u drugom delu utakmice.

“Bilo mi je u fokusu, pogotovo posle prvog poluvremena kada su oni imali više skokova od nas. Igrali smo dobru odbranu, ali oni su imali više poseda, a takvoj ekipi ne smeš da daš više lopti. Oni imaju jedan od najboljih napada u ligi, dobre košgetere koji mogu da ubace mnogo poena“.

Nije lako, ali je izuzetno velika stvar kada se napadački potentna ekipa kao Finiks ostavi na samo 87 poena.

“Naša odbrana je pokazala dosta, pogotovo u poslednjoj četvrtini kada su ubacili samo 14 poena. Oni su imali pet poena više u jednom trenutku, a mi nijednog trenutka nismo gubili samopouzdanja, samo smo uradili dovoljno da okrenemo stvari u našu korist i da im ne dozvolimo da nam pomute razum“.

Denver pokazuje da je u odličnom momentu i igra dobru košarku.

“Čak i pre ove serije, bili smo u dobroj poziciji. Izašli smo na parket i igrali. Nismo nešto posebno motivisani, samo smo se ponašali normalno. To je važno. Nismo osetili pritisak, to je najbolja pozicija u kojoj smo mogli da se nađemo“

Veliki posao odbrana je odradila na Kevinu Durentu, iako je on ubacio 24 poena, ali je šutirao 10/27 iz igre, odnosno 2/12 za tri.

“Eron, Kristijan, Brus... Svi su uradili dobar posao. Znamo da je teško čuvati ga, on može da postiže poene iz svih pozicija, ali smo mu mi otežali posao. Treba da budemo zahvalni zbog svega što rade momci kako bi mu otežali svaki šut“.

Treća utakmica igra se u noći između petka na subotu od četiri sata posle ponoći, a domaćin je Finiks.



tagovi

Nikola JokićNBA ligaNBA plej-ofDenver NagetsFiniks SansMVP NBA lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara