Marej (©AFP)
Marej (©AFP)

Jokić zbog bola u listu preskočio Nju Orleans, Denver je bez njega drugi tim

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.03.23. | 06:43

Trijumf Pelikansa u Koloradu - 107:88

Čim nema Nikole Jokića na terenu, Denver je neki drugi tim. Videlo se to i jutros u duelu sa Nju Orleansom, koji je iskoristio odsustvo srpskog košarkaša, pa je kao gost upisao trijumf u Koloradu - 107:88

Nekoliko sati pre utakmice Jokićev nastup je doveden u pitanje. Trener Majk Meloun je uoči meča rekao da ukoliko bude postojao i jedan procenat šansi da se Nikolina povreda pogorša ukoliko bude zaigrao – neće biti na terenu. Niko ne želi da rizikuje pogoršanje situacije sad kada je plej-of pred vratima.

Izabrane vesti

Kada su timovi istrčali na teren videlo se da Jokića nema u sastavu Denvera, a to je iskoristio Jonas Valančijunas za dominaciju u oba reketa.

Denver je u minusu kada ne igra Nikola. Skor Nagetsa ove sezone bez njega u sastavu je sada 3-6. Ipak, razloga za dramu u timu iz Kolorada nema, jer i dalje ima tri pobede više od Memfisa na tabeli Zapadne konferencije.

Od samog početka Nju Orleans je uzeo vođstvo i nije ga ispuštao do kraja. Na krilima Valančijunasa gosti su poveli 13:3, dok je Denver šutirao u uvodnom delu susreta 0/9 iz igre! Stekli su Pelikani prednost od starta i nisu je ispuštali do kraja.

Četiri poena razlike na kraju prve i u nekoliko navrata tokom druge četvrtine je najbolje što su Nagetsi uspeli da urade. Razlika je više puta „koketirala“ sa 20+, međutim, Nju Orleans nije uspeo da je prebaci, ali je i pored toga rutinski priveo meč kraju i upisao novu pobedu.

Dirigentsku palicu posle prve četvrtine preuzeo je Brendon Ingram, koji je, kad već nema Jokića, ostvario tripl-dabl sa 31 poenom, 11 skokova i deset asistencija. Najveća podrška bio mu je Si Džej Mekolum sa 23 poena, dok je u timu Denvera prednjačio Džamal Marej sa 21 poenom.

NBA LIGA

Sreda

Milvoki - Boston 99:140

/Adetokumbo 24 - Tejtum 40/

Denver - Nju Orleans 88:107

/Marej 21 - Ingram 31/



tagovi

Denver NagetsNju Orleans PelikansNBA ligaNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara