Aleks Pojters i Kej-Si Rivers (©AFP, MN Press)
Aleks Pojters i Kej-Si Rivers (©AFP, MN Press)

Još dva pojačanja u Zenitu! Bivši igrač Zvezde i bivša želja Partizana...

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.07.20. | 15:48

Serija potpisa u Sankt Peterburgu

Zenit se zaleteo i krenuo u seriju pojačanja.

Ruski evroligaš je danas zvanično potvrdio dolazak Kevina Panogsa, očekuje se i potvrda transfera Arturasa Gudaitisa iz Olimpije Milano, a naredna dva pojačanja će biti nekadašnja želja Partizana i bivši igrač Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Sportando javlja da su se Zenit i američki krilni centar Aleks Pojters dogovorili i da će saradnja u narednim danima biti ozvaničena, dok Eurohoops piše da je ruski klub dogovorio i jednogodišnju saradnju sa Kej Si Riversom.

Pojtres ima 26 godina, visok je 206 centimetara i najbolje se snalazi na poziciji ’četvorke’. Prošao je čuveni Kentaki koledž ali nije izabran na draftu 2016. godine. Ipak, preko Letnje lige se izborio za kratkoročni ugovor u Indijana Pejsersima, da bi kasnije igrao u Filadelfiji, pa opet Indijani i Atlanti. Nije imao zapažen NBA učinak i otišao je u Kinu odakle je prošle zime prvi put stigao u Evropu. Tada su ga tražili Partizan i Asvel, ali je izabrao ponudu Galatasaraja.

Za turski tim je u Evrokupu prosečno beležio preko 13 poena i sedam skokova po utakmici i skrenuo pažnju jačih klubova. Ovog leta se spekulisalo da je Olimpijakos zainteresovan za njega, ali je na kraju Zenit izašao pred igrača sa konkretnom i izdašnom ponudom i dogovorena je saradnja do kraja sezone.

Rivers će pojačati konkurenciju na pozicijama 'dva' i 'tri' i dolazi kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovoer sa Žalgirisom u kojem je proveo prošlu sezonu. Amerikanac je često menjao klubove u prošlosti i igrao je za Betis, Crvenu zvezdu, Ređanu, Panatinaikos, Real Madrid, Bajern, Himki, Lokomotivu Kubanj...

Pored najavljenih pojačanja, kao želje kluba iz Sankt Peterburga se pominju još Nemanja Nedović, Ante Tomić i Džimer Fredet


tagovi

KK ZenitAleks PojtresKej Si Rivers

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara