(Shutterstock)
(Shutterstock)

Još jedan evroligaški igrač blizu selidbe u NBA

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.05.21. | 16:15

Brajant ima ponudu Milvokija, čeka se odluka Makabija

Ilajdža Brajant blizu je da se upiše na listu igrača koji su se ove sezone preselili iz evroligaških ekipa u NBA. Prema pisanju specijalizovanog sajta Sportando, Milvoki je posalo ponudu Amerikancu, ali Makabi iz Tel Aviva neće tek tako da ga pusti, odnosno zahteva određeno obeštećenje.

Baksi, prema NBA pravilima, mogu da plate maksimalno 750.000 dolara, dok bi ukoliko obeštećenje bude više, ostatak trebalo da ide iz džepa Brajanta.

Izabrane vesti

Četvrtak, 3.00. (1,75) Denver (12,5) Njujork (2,30)

Ukoliko se tri strane dogovore, odnosno ako Brajant uskoro obuče dres Milvokija, postaće četvrti evroligaški košarkaš koji je tokom ove sezone košarkaški preplivao Atlantik u želji da sreću okuša u NBA.

Pre njega su to učinili Fakundo Kampaco koji je prešao iz madridskog Reala u Denver, zatim Gabrijel Dek koji je takođe iz madridskog kluba otišao nešto južnije, u Oklahomu Siti, te Majk Džejms koji je posle neslaganja sa trenerom Dimitrisom Itudisom i suspenzije od strane CSKA, odlučio da se oproba u Bruklinu.

Pre nekoliko dana objavljeno je da bi put NBA mogao da krene i Luka Vildoza. Međutim, još nije poznato da li su Argentinac i Njujork spremni da zajedno izdvoje 2.000.000 dolara koliko Baskonija traži na ime obeštećenja.


tagovi

Ilajdža BrajantKK Makabi Tel AvivMilvoki Baks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara