Sa meča Atlanta – Klipers (©AFP)
Sa meča Atlanta – Klipers (©AFP)

Juta svira i maršira, serija Klipersa stala u Atlanti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.01.21. | 05:39

Džezeri dobili deveti meč zaredom

Svirajte to ponovo Džezeri! I tako iz meča u meč. Izgleda da je pobednička matrica pronađena u taboru Jute i ponavlja se, kao matriks, iz noći u noć.

Nit je produžena na devetu packu zaredom. Juta kuca na vrata prve pozicije Zapadne konferencije, koju drže Lejkersi sa dve pobede više. Ali i sa dve odigrane utakmice više.

Izabrane vesti

Tim iz Solt Lejk Sitija upisao je ove večeri novi trijumf. Njujork nije imao baš nikakvu šansu da prekine niz razigranih Džezera – 108:94.

Zvuči to čudno kada se kaže, jer su Niksi vodili tokom celog prvog poluvremena, imali i 15 poena prednosti (59:44), pa su vođstvo držali i u trećem kvartalu, sve do kraja (81:80), a onda je Juta dodala gas onda kada se odlučuje. Za čas je otišla na deset (91:81), pa na 16 poena prednosti (100:84) i tu je svaka priča bila gotova.

Novi test za Jutu biće u naredna tri dana, kada će dva puta odmeriti snage sa Lukom Dončićem i Dalasom.

Rojs O’Nil je ubacio 20 poena za Jutu, Rudi Gober je dodao dabl-dabl učinak sa 18 poena i 19 skokova, dok je Majk Konli ubacio 19 poena. Kod Njujorka najefikasniji je bio Ostin Rivers sa 25 poena.

Pobednički niz imali su i Klipersi, sedam dobijenih mečeva zaredom, ali su se „slupali“ u Atlanti.

Houksi su napravili preokret u drugom poluvremenu i uspeli da u igri živaca ostanu čvrsti – 108:99.

Ipak, dan i nije bio tako loše za Kliperse i pored poraza, jer je stigla vest da su Kavi Lenard i Pol Džordž negativni na korona virus i očekuje se da se uskoro vrate na teren. A, onda će tim iz Los Anđelesa biti jak kao zemlja.

Tvrd meč je odigran u Atlanti, tek u poslednjoj četvrtini je domaćin dva puta uspeo da ode na 11 poena prednosti, a tokom ostatka utakmice razlika nije prelazila devet poena.

Trej Jang je briljirao ove večeri, ubacio je 38 poena za Atlantu, a Deandre Hanter je dodao 22. Kod Klipersa Redži Džekson je postigao 20 poena, dok je Serž Ibaka meč završio sa 15.

Renovirana ekipa Hjustona polako hvata konce i kreće da napreduje na tabeli. Slabi Vašington je položio oružje u Tojota centru – 107:88.

To je ujedno treća uzastopna pobeda Raketa, koje su i dalje daleko od tima iz prethodnih godina kada je tu prva zvezda bio Džejms Harden, ali krenulo im je nabolje.

Utakmica je rešena u poslednjoj četvrtini, kada je Hjuston posle rezultatske klackalice uspeo da se odlepi, da pobegne na dvocifrenu razliku (90:79), a onda da je uvećava do kraja.

Najzaslužniji za trijumf Raketa bio je Džon Vol sa 24 poena, Viktor Oladipo i Erik Gordon su postigli po 20, a veliki doprinos dao je i Demarkus Kazins sa 19 poena i 11 skokova. Bredli Bil je bio daleko najefikasniji u Vašingtonu sa 33 poena.

NBA LIGA

Sreda

Juta – Njujork 108:94

/O’Nil 20 – Rivers 25/

Atlanta – LA Klipers 108:99

/Jang 38 – Džekson 20/

Hjuston – Vašington 107:88

/Vol 24 – Bil 33/

 


tagovi

Atlanta HoksHjuston RoketsNBA ligaLos Anđeles KlipersJuta DžezVašington VizardsNjujork Niks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara