Južnobanatski derbi u KLS

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.12.18. | 10:15

Jedan od interesantnijih duela 11. kola igra se u Vršcu

Južnobanatski derbi između Vršca i Tamiša biće jedan od interesantnijih susreta 11. kola Košarkaške lige Srbije, pre svega jer su oba rivala u usponu forme. Pančevci su u poslednje četiri utakmice samo jednom poraženi, dok Vrščani imaju dve pobede u nizu. Pored toga, ekipe se odlično poznaju, u pripremnom periodu su se sastale dva puta, a treneri Branko Maksimović i Bojan Jovičić poznaju kvalitete i mane protivničkih igrača, što je garancija neizvesne borbe.

Strateg Vršca Branko Maksimović imao je samo reči hvale o Tamišu...
"U pitanju je tim koji ima idealan spoj mladost i iskustva. Knežević, Smiljanić i Krstović imaju mnogo utakmica iza sebe, znaju da čitaju sve vrste odbrana i odlično međusobno sarađuju, dok mladi igrači Ilkić, Tornjanski, Mitrović i Jeković daju ozbiljnu energiju. U pitanju je dobra defanzivna ekipa i moramo biti maksimalno koncentrisani gde i kako napadamo. Tamiš je ekipa koja postiže najviše poena iz izgubljenih lopti protivnika, pa moramo biti oprezni da bi broj izgubljenih lopti sveli na najmanju moguću meru. Ritam igranja je naporan, možda smo mi u maloj prednosti jer smo navikli na to, ali imamo i svoje probleme, skraćenu rotaciju, prikrivamo umor i povrede. Pred svojim navijačima želimo da ovu mini-seriju pobeda uvećamo bodovima protiv Tamiša", jasan je Maksimović.

Izabrane vesti

Lak posao trebalo bi da ima i Novi Pazar, koji gostuje Metalcu, jednom od najlošijih timova u KLS.
"Imaju nekoliko košarkaša koji igraju na visokom nivou. Dobili su Dinamik u Beogradu, što nam odgovara samo ako pobedimo u Valjevu. Rival se pojačao, biće teško. Treba nam dosta energije u odbrani, tako lomimo protivnika", rekao je bek Pazaraca Sead Hadžifejzović.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:00 7819 SRB 1 Metalac V. - Novi Pazar h 2 (+7.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

KLS – 11. kolo 

Ponedeljak
OKK Beograd - Dinamik 70:84
Zlatibor - Vojvodina 93:64
Borac - Beovuk 103:66
Spartak S. - Sloboda U. 86:91

Utorak
16.00 Mladost - Dunav
18.00 Vršac - Tamiš
18.00 Metalac V. - Novi Pazar

Foto: Starsport


tagovi

KLSsportsko klađenjeBranko MaksimovićKK Novi PazarMetalac ValjevoKK VršacKK Tamiš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara