Imamo novu ideju: UEFA predlaže Fajnal for Lige šampiona i Lige Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.03.20. | 10:35

I samo po jedna utakmica u četvrtfinalu

Rađaju se nove, revolucionarne ideje kako manjka fudbala zbog virusa korona. Pošto je većina prvenstava u prekidu, kao i evropski kupovi, najveće je pitanje kako da se sve to nadoknadi kada pandemija prođe, gde da su nađu termini da se završe i nacionalni šampionati i Liga šampiona i Liga Evrope.

Kako piše španski AS, UEFA sprema novi predlog koji će u utorak na video konferenciji izneti pred predstavnike 55 fudbalskih federacija Evrope. A, ta revolucionarna zamisao glasi: da se igra Fajnal for Lige šampiona u Istanbulu i Lige Evrope u Gdanjsku!

Izabrane vesti

Po modelu koji odavno primenjuje Evroliga u košarci mogla bi da se završi sezona evro kupova ove godine. Predlog je, naravno, samo za ovu sezonu. Osim ako nekom nešto kasnije ne „sine“ drugačije...

Šta bi se dobilo Fajnal forom? Uštedelo bi se na vremenu. Dva polufinala i finale bi mogli da se odigraju u roku od tri-četiri dana, umesto da se razvuku na petnaestak. U startu bi se dobilo na terminima za domaće lige, da se i one u nekom prirodnom sledu dovedu do kraja, da se ne bi šampioni dobijali za zelenim stolom.

Veliki derbi u Alžiru: Setif dočekuje Kabiliju, pogledajte kvote!

Ni to nije sve. Predlog UEFA je i da se utakmice četvrtfinala igraju u formatu samo jednog meča, bez revanša. Sa opcijom da se utakmice igraju na neutralnim terenima ili da se žrebom određuje ko bi bio domaćin.

To su predlozi koje će generalni sekretar UEFA Đorđo Marketi izneti u utorak pred predstavnike fudbalskih saveza Evrope, o kojima će se diskutovati i na kraju glasati.

Takođe, sa velikim nestrpljenjem čeka se vest koja mora da se donese na istom sastanku: da li će se odložiti Evropsko prvenstvo, a sve deluje da mora i ako se to desi, kada će se igrati. Postoje dva scenarija: Prvi, da se EP pomeri za leto 2021. godine, što deluje kao najrealnija opcija ili da se igra u decembru ove godine, po ugledu na naredni Mundijal u Kataru.

Virus korona je već sada dobrano izmenio lice svetskog, a posebno evropskog fudbala...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara