Bogdan Bogdanović i Kvin Snajder (©AFP)
Bogdan Bogdanović i Kvin Snajder (©AFP)

Kakva blamaža: Atlanta treći put u sezoni primila bar 150 od Indijane?!

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.04.24. | 21:28

Tristan se povredio na kraju sezone, Bogdanović zadržao jak ritam, Jović bez zapaženog učinka, Micić odmarao, Pokuševski stavio tačku sa osam poena

Kraj ligaške faze na Istoku nije prošao je mahom u mirnom tonu za srpske internacionalce.

Najzapaženiji učinak tradicionalno je imao Bogdan Bogdanović, međutim njegova Atlanta je pretrpela istinski debakl na zatvaranju sezone. Hoksi su doživeli nezapamćenu blamažu na zatvaranju prve faze, jer su primili čak 157 poena od Indijane koja je slavila rezultatom 157:115 (49:34, 37:38, 39:21, 32:22). Što je najluđe od svega, Atlanti nije prvi put da dobija 157 poena od Pejsersa, pa ni ove sezone! Verovali ili ne, tim iz Džordžije je treći put u ovih šest meseci sezone dozvolio bar 150 poena?! Jeste da je poslednja utakmica u ovom delu takmičenja i da Atlanti nije značila, ali opet... 

Izabrane vesti

Katastrofa je mogla da se nasluti već posle 12 minuta. Indijana je krenula furiozno i prvu četvrtinu završila već sa 49 poena čime je postavila novi franšizni rekord po broju ubačenih koševa na otvaranju utakmice. Pejsersima je ovo treći put da ubacuju 49 poena za četvrtinu, nebitno koju, a vrhunac kroz istoriju ostaje 50 poena, koliko je tim Rika Karlajla dao Šarlotu početkom novembra prošle godine.

Bogdanović je sporo ušao u meč, ali kako je vreme odmicalo uspeo je da pronađe svoj ritam. Utakmicu je završio sa 18 poena (6/15 iz igre, 3/8 za tri), te četiri skoka i jednom asistencijom. Ispred njega su po učinku bili Mohamed Gej sa 19 i Dežonte Marej sa 32 poena. Ipak, nisu mogli da spreče rezultatsku katastrofu.

Domaćin je utakmicu završio sa čak sedmoricom dvocifrenih, a ispred svih bio je Majls Tarner sa 31 poenom i 12 skokova. Ti Džej Mekonel je dodao 17, a Dag Mekdermot 15 poena. Zanimljivo, Indijana čak i nije ubacila toliko trojki da se padne na zadnjicu (19), ali je utakmicu završila sa impozantnim procentima šuta – 65 odsto iz igre (65/100) i 52,8 odsto za tri (19/36)!

Atlanta će u plej-in sa desetog mesta i kao gost ide na noge Čikago Bulsima.

Sezonu je pre vremena završio Tristan Vukčević. Doskorašnji košarkaš Partizan Mozzart Beta nije mogao da zaigra na kraju u TD Gardenu protiv Bostona jer je na dan utakmice iskrenuo skočni zglob. Seltiksi su rutinski dobili Vašington rezultatom 132:122, a do pobede su ih vodili Pejton Pričard sa 38 i Svi Mihaljuk sa 26 poena. Kod gostiju Judžin Omoruji je zabeležio utakmicu sezone sa 26 poena, a u sastavu nije bilo ni Džordana Pula zbog bolesti. Deni Avdija je za gotovo 31 minut skupio tek devet poena (3/11 iz igre), tri uhvaćene i dve podeljene lopte.

Pobedu je ostvario Šarlot na gostovanju Klivlendu sa 120:110 i u finišu definitivno ostavio za nešto bolji utisak u odnosu na veći deo sezone koji je bio tmuran i siv. Vasilije Micić kao neko ko je dao boju u licu Hornetsima odigrao je svega devet minuta i jasno je da trener Stiv Kliford nije želeo da ga umara. Ubacio je tri poena i podelio četiri asistencije. Njegov sunarodnik Aleksej Pokuševski odigrao je 19 minuta i imao osam poena, pet pokupljenih lopti i tri proigravanja saigrača. Dvojica srpskih reprezentativaca sada mogu na zasluženi odmor, pa da se polako spremaju za Olimpijske igre u Parizu.

Majami je pobedio Toronto sa 118:103, ali ipak ostao na osmom mestu i ići će na noge Filadelfiji na otvaranju plej-ina. Nikola Jović je odigrao tihu utakmicu za 16 minuta u igri. Ubacio je tri poena, uhvatio isto toliko lopti uz jednu asistenciju. Darko Rajaković debitantsku godinu na klupi Toronta završava sa 25 pobeda, te četiri poraza zaredom. Ipak, ne treba da se zaboravi da praktično ceo drugi deo sezone Reptorsi igraju u značajno promenjenom sastavu jer su ušli u 'rebilding'. Biće zanimljivo videti kako će jedini kanadski tim u ligi izgledati naredne sezone pod komandom srpskog stručnjaka, svakako i pored toga što je izostao plasman u plej-in nije sve bilo tako crno...

Plej-in kreće u noći između utorka i srede. Pobednik duela Majami - Čikago ide dalje u plej-of, poraženi ide na boljeg iz susreta Čikago - Atlanta. Plej-of počinje u noći između subote i nedelje.

RASPORED PLEJ-OFA

(1) Boston – Pobednik drugog plej-ina (8*)

(2) Njujork – Pobednik susreta Filadelfija -Majami (7*)

(3) Milvoki – Indijana (6)

(4) Klivlend – Orlando (5)

* - Uslovno idu u plej-of kao sedmi i osmi na tabeli.

RASPORED PLEJ-IN TURNIRA

(7) Filadelfija – Majami (8)

(9) Čikago – Atlanta (10)

(Poraženi iz meča Fila – Majami ide na pobednika duela Buls – Hoks)

UKRŠTANJA U POLUFINALU

Pobednik serije 1-8 – Pobednik serije 4-5

Pobednik serije 3-6 – Pobednik serije 2-7

NBA LIGA - POSLEDNJE KOLO ISTOKA

Boston – Vašington 132:122

/Pričard 38 – Omoruji 26/

Klivlend – Šarlot 110:120

/Smit 24 – Nijang 16/

Indijana – Atlanta 157:115

/Tarner 31 – Marej 32/

Majami – Toronto 118:103

/Brajant 18 – Trent 18/

Orlando – Milvoki 113:88

/Bankero 26 – Midlton 17/

Filadelfija – Bruklin 107:86

/Maksi 26 – Tomas 18/

Njujork – Čikago 120:119 (109:109)

/Branson 40 – Derozan 30/



tagovi

Atlanta HoksBogdan BogdanovićŠarlot HornetsVasilije MicićAleksej PokuševskiMajami HitNikola JovićToronto ReptorsDarko RajakovićIndijana PejsersTristan VukčevićVašington VizardsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara