Džru Holidej (AFP)
Džru Holidej (AFP)

Kingsi vredni pobede u derbiju, a Holidej, Šengun i Konli ulaska u plus

Vreme čitanja: 4min | pon. 23.01.23. | 16:23

Sakramento favorit u susretu sa Memfisom, dok forma trojke obećava da bi mogli da preskoče marginu

Novih sedam mečeva u NBA ligi je večeras na rasporedu. Imamo mini - derbi Istoka između dve ekipe od kojih se očekivalo više, Čikaga i Atlante, a tu je i pravi derbi na Zapadu kojeg nismo očekivali, a o kojem više pišemo u nastavku:

SAKRAMENTO KINGS - MEMFIS GRIZLIS (klađenje na meč, tip 1, kvota 2,25)

Izabrane vesti

Da nam je neko rekao da će u durgoj polovini januara utakmica između Sakramenta i Memfisa biti derbi Zapadne konferencije, odnosno da će biti duel između druge i treće ekipe na Zapadu, rekli bismo mu da je lud. U redu, Girzliji su poslednjih sezona pokazali da su spremni za najveće rezultate pa njihovi rezultati nisu čudni. Ali, Kingsi... Znamo šta se sve događalo u Sakramentu poslednjih godina i ne treba to previše da se ponavlja, a navijači ove ekipe definitivno mogu da uživaju u onome šta doživljavaju. Di'Eron Foks, Domantas Sabonis i družina igraju dobro, imaju skor 26-19 i definitivno žele da se dokažu u najvećim mečevima. U poslednjih deset utakmica slavili su sedam puta, a iako smatramo da je Memfis bolja ekipa, mislimo da je ova utakmica važnija Sakramentu upravo zbog potrebe za dokazivanjem. Međutim, Kingsi imaju i kvalitet, a da mogu pobediti večerašnjeg suparnika pokazali su i u novembru kada su slavili u Memfisu 113:109. U preostala dva međusobna duela bolji su bili Grizliji pa je sada vreme da se međusobni skor izednači. Prema 'jedinici' na ovom meču nas vuče neki osećaj, stvarno mislimo da je Sakramentu ova pobeda važnija...

DŽRU HOLIDEJ (broj poena na meču (22,5), tip više, kvota 1,85)

Džru Holidej je ubacio u veću brzinu u poslednje vreme kada je Milvoki igrao bez povređenog Janisa Adetokunba. U poslednjih šest mečeva plejmejker Baksa je na proseku od 27,2 poena i najzaslužniji je što njegov tim u tom razdoblju nije imao i gori učinak od 3-3. Večeras bi grčki košarkaš trebalo da se vrati na parket i to bi moglo da smanji produkciju Holideja, ali mi smo se svejedno odlučili da igramo na 'više' i to iz nekoliko razloga. Prvi je taj da nikako ne smemo da zanemarimo njegovu formu bez obzira hoće li tim biti kompletan. Drugi je činjenica da Milvoki igra protiv Detroita koji je slaba ekipa pa Janis, ako i bude igrao, neće morati da bude na parketu punu minutažu i uzeće i manje lopti od Holideja. Treći razlog je taj što Pistonsi očigledno odgovaraju Holideju jer je u prva dva meča protiv te ekipe ubacio 26, odnosno 25 poena. U obe te utakmice igrao je i Janis.

ALPEREN ŠENGUN (broj poena ne meču (18,5), tip više, kvota 1,85)

S obzirom na to koliku količinu taktičke nediscipline pokazuju Džejlen Grin i Kevin Porter, nominalno najveće zvezde Hjustona, sve je više onih koji govore kako bi Roketsi trebalo da se koncentrišu na razvoj Alperena Šenguna koji igra fantastično. Turski centar ima tek 20 godina, a ove sezone je na proseku od 15,2 poena, 9 skokova i 3,3 asistencije po meču. To su odlične brojke, a u poslednje vreme one su još bolje. U januaru je na proseku od 18,2 poena, 9,9 skokova i 5,7 asistencija, a ima i 1,3 blokade, te 1,2 ukradenu loptu po meču. U poslednja tri meča brojke su dodatno otišle - Šengun je u njima prosečno postizao 25,3 poena, uz 14,3 skoka, 5,3 asistencije, 2,7 blokada i 1 ukradene lopte. Tu formu nikako ne smemo da zanemariimo, a Šengun bi i večeras mogao da ponovi dobre brojke. Hjuston igra protiv Minesote kojoj su povređeni i Rudi Gober i Karl-Entoni Tauns. Naz Rid je dobar igrač, ali Šengun bi morao protiv njega da odradi odlično veče.

MAJK KONLI (broj poena na meču (11,5), tip više, kvota 1,85)

Majk Konli je u karijeri odigrao 995 utakmice u regularnom delu sezone i kada se vidi da je on u njima na proseku od 14,7 poena, 5,7 asistencija, 3 skoka i 1,4 ukradene lopte, stvarno se može reći da je ima odličnu karijeru. Ove sezone napadačka produkcija mu je nešto manja - 10,4 poena po meču, ali i 7,5 asistencija. Međutim, ono što je važno za našu opkladu je činjenica da je on malo podigao šutersku formu. U poslednjih pet mečeva je na proseku od 13,4 poena, u samo jednom nije prebacio večerašnju marginu pa se može očekivati da će i večeras da bude uspešan, posebno kada se zna da Juta igra protiv Šarlota koji nije baš previše poznat po odbrani.


Piše: Emir FULURIJA


tagovi

Majk KonliDžru HolidejAlperen ŠengunSakramento KingsMemfis Grizlis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara