Danijel Tajs (Foto: fiba.basketball)
Danijel Tajs (Foto: fiba.basketball)

Klipersi pustili Petruševa u Sakramento, pa potpisali svetskog šampiona

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.11.23. | 01:42

Danijel Tajs u Los Anđelesu

Od trejda za Džejmsa Hardena sa Filadelfijom, Los Anđeles Klipersi nižu samo poraze. Vezali su šest, pet otkako je i Bradonja zaigrao, ali Filipu Petruševu, koji je stigao sa njim u paketu iz Pensilvanije, nisu dali ni šansu. Prosledili su ga Sakramentu, a utisak je da su ga se i olako odrekli jer su ubrzo ostali sa jednim centrom u rotaciji zbog povrede Mejsona Plamlija.

Iskusni košarkaš neće na teren do decembra zbog problema sa kolenom, pa je rukovodstvo moralo hitro da reaguje. Brzo je pronađeno rešenje, pošto je u Grad anđela stigao svetski šampion, Danijel Tajs.

Izabrane vesti

Ovaj 31-godišnji centar se nedavno rastao sa Indijanom, pa je već tada bilo jasno da će mu sledeća destinacija biti Kaliformija. Sada je saradnja sa nemačkim centrom i ozvaničena. Očekuje se da bude u timu već večeras protiv Hjuston Roketsa.

Bivši košarkaš Bamberga je ove sezone upisao samo jedan nastup za Pejserse, iako je u Indijanapolis stigao sa zlatnom medaljom sa Svetskog prvenstva. Od 2017. je u NBA, a upisao je 314 nastupa za Indijanu, Boston, Hjuston i Čikago, uz prosek od 7,5 poena, 4,9 skokova i 1,3 asistencije. Odigrao je i 40 plej-of mečeva, tokom kojih je prosečno beležio 5,8 poena i 4,6 uhvaćenih lopti.tagovi

Danijel TajsLos Anđeles KlipersFilip PetruševMejson Plamli

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara