Montrezl Herel (©Reuters)
Montrezl Herel (©Reuters)

Klipersi udaraju najjače s klupe: Nekad Kroford i Vilijams, sada Herel

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.09.20. | 11:11

Centar Klipersa proglašen zvanično najboljim šestim igračem NBA lige

Janis Adetokunbo je najbolji defanzivac, Dža Morant ruki godine, Brendonu Ingramu dodeljena je nagrada za igrača koji je najviše napredovao, a najbolji šesti igrač NBA lige je – Montrezl Herel.

Čovek zbog čijih se reči digla ogromna prašina kada je Luku Dončića nazvao “Bitch-ass white boy” (u slobodnom prevodu – bela kur.a), uspeo je da se izbori za veliko individualno priznanje i nasledi saigrača iz Klipersa Lua Vilijamsa, koji je istu nagradu uzimao u prethodne dve godine.

Izabrane vesti

Montrezl Herel postao je prvi igrač iz unutrašnje linije koji je dobio ovo priznanje posle Lamara Odoma davne 2011. godine. Herel je u ligaškom delu sezone beležio 18,6 poena, 7,1 skok i 1,7 asistencija na 27,8 minuta po meču. Na odigrane 63 utakmice samo je dva puta bio starter, a Klipersi su ligaški deo sezone završili na drugoj poziciji sa skorom 49-23. Otkako se košarka vratila u floridskom “balonu” Herel je zabeležio rekordnih 11 dabl-dablova. Dva puta je sa klupe ubacio 34 poena, čime je izjednačio lični rekord.

Centar Klipersa je dobio 58 glasova za prvo mesto od 100 eminentnih novinara i komentatora, što mu je donelo 397 poena. Iza sebe ostavio je Denisa Šrederasa 328 poena (35 glasova), te Lua Vilijamsa sa 127 glasova.

Treću uzastopnu sezonu jedan igrač Klipersa zaslužio je nagradu za najboljeg šestog igrača, odnosno peti put u prethodnih sedam godina. Pre Herela i Vilijamsa Džamal Kroford je uzimao ovo priznanje za 2014. i 2016. godinu. 



tagovi

Montrezl HerelLos Anđeles Klipers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara