Košarkaši Partizana (©Star Sport)
Košarkaši Partizana (©Star Sport)

KLS pokreće disciplinski postupak protiv Partizana

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.06.22. | 14:50

Propozicije kažu - istupanje iz takmičenja znači selidba u dva ranga niže takmičenje

Nije neočekivano, ali jeste vanredno i nezapamćeno - Partizan je odlukom da istupi iz domaćeg prvenstva u poslednji čas napravio korak koji niko u novijoj istoriji košarkaških dešavanja u Srbiji nije.

Vagali su u Humskoj 1 duže vreme da li da istupe iz Superlige o čemu je javno govorio klupski predsednik Ostoja Mijailović, a nakon poslednjih dešavanja u finalu Jadranske lige Partizan je definitivno odlučio da je vreme da se stane na put huliganizmu u sportu i pogotovo košarci, o čemu je bilo reči u zvaničnom saopštenju.

Izabrane vesti

To svakako Parni valjak ne amnestira od propozicija takmičenja, jer će protiv kluba biti pokrenut disciplinski postupak. Pravilnik o takmičenju kaže sledeće:

"Klub koji istupi, odnosno odustane od već započetog takmičenja (posle žrebanja takmičarskih brojeva za sezonu) ili bude isključen iz takmičenja tokom sezone (pre završetka takmičenja) u sladu sa ovim Pravilnikom i propozicijama takmičenjau sledećoj takmičarskoj sezoni može učestvovati u dva stepena nižem takmičenju od onog iz kog je istupio, odnosno isključen".

S obzirom na to da je Partizan još na uvodnom sastanku prošle jeseni već prihvatio Propozicije takmičenja i dobio svoj broj u žrebu za plej-of, po propozicijama Partizan naredne godine neće moći da se takmiči u Superligi. Ali, to je posao za pravne službe takmičenja i kluba.

Ostaje da sačekamo imenovanje novog šampiona Srbije.


tagovi

KK PartizanKLSKošarkaška Superliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara