©Reuters
©Reuters

Koje su Zvezdine opcije u sporu sa Evroligom?

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.01.23. | 13:51

Klub sa Malog Kalemegdana najavio pravnu borbu zbog zabrane registrovanja igrača i trenera

Posle više od mesec dana kako je Evroliga privremeno zabranila registrovanje igrača i trenera Crvenoj zvezdi, doneto je i konačno rešenje. Zabrana je produžena do 28. februara, a klub sa Malog Kalemegdana je u obavezi da plati i finansijsku kaznu od 25.000 evra.

Iz redova srpskog i regionalnog šampiona su se oglasili zvaničnom saopštenjem i najavili pravnu borbu zbog "izuzetno stroge kazne". Postavlja se pitanje, koje su Zvezdine opcije?

Izabrane vesti

Crvena zvezda može da se obrati Sudu za sportsku arbitražu sa sedištem u Lozani, koji može da obori odluku Evrolige. Ipak, pitanje je vremena, tačnije da li bi presuda iz Lozane stigla do isteka zabrane, koja Zvezdi ostavlja prostor za registraciju novih igrača, uključujući i Fakunda Kampaca, od samo jednog dana (1. mart do 18.00).

Ukoliko slučaj završi na Sudu u Lozani i Zvezda dobije spor, finansijske posledice bi mogla da trpi i Evroliga.

Druga opcija je daleko bezbolnija i jednostavnija za sve strane, a to je da Maršal Glikman amnestira kaznu beogradskom klubu. Prema članu 20 disciplinarnog koda Evrolige, on kao izvršni direktor takmičenja ima to pravo. Glikman je po donošenju rešenja za produžavanje kazne crveno-belima istakao da je klub izmirio dugovanja i pokazao posvećenost ka poštovanju svih pravila.

"Drago nam je da su dugovi izmireni, ali je važno da Crvena zvezda pokaže posvećenost ka poštovanju svih pravila u budućnosti, a verujem da će tako biti, sudeći po razgovorima koje smo obavili sa klubom".




tagovi

KK Crvena zvezdaMaršal Glikman

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara