Fakundo Kampaco i Duško Ivanović (Foto: Starsport)
Fakundo Kampaco i Duško Ivanović (Foto: Starsport)

Zvezda ne može da registruje igrače za Evroligu do 28. februara

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.01.23. | 13:08

Evroliga zvanično objavila sankcije, udarila crveno-bele i po džepu

Crvena zvezda nije mogla da registruje Fakunda Kampaca u Evroligi zbog privremene zabrane. Sada je stiglo i rešenje iz elitnog takmičenja, koje nalaže da je srpski i regionalni šampion kažnjen zabranom registrovanja novih igrača i trenera do 28. februara tekuće godine, kao i da na ime kazne mora da plati 25.000 evra.

Kako se navodi, Zvezda je kažnjena zbog kršenja Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju. Slučaj je 1. decembra 2022. godine prosleđen Finansijskom panelu, nezavisnoj komisiji koja se bavi revizijom rada klubova u skladu sa pravilima. Otvoren je postupak, podignuta privremena zabrana registrovanja novih trenera i igrača.

Izabrane vesti

Sankcije su izdate u odnosu na težinu napravljenih prekršaja, koji uključuju određena dugovanja igračima iz tekuće i prethodnih sezona, kao i zbog izdavanja netačnih i nepreciznih informacija, koje su dozvolile klubu da funkcioniše uprkos neregularnoj finansijskoj situaciji, navodi se u saopštenju Evrolige.

U ozbir su navodno uzeti i prethodni slučajevi, s ozbirom da je klub bio kažnjavan još dva puta u prethodnim godinama. Iz elitnog takmičenja takođe upozoravaju da će dodatna kršenja Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju dovesti do novih kazni, pa i do brisanja pobeda.

Ovim povodom oglasio se i izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman.

"Ovo je razočaranje za nas jer uvek želimo najbolje igrače na terenu. Frustrira što ozbiljna kršenja Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju sprečavaju velike igrače da budu registrovani do kraja februara. Ipak, moramo da se postaramo da svi timovi podležu istim pravilima i zbog toga je regulatorno telo izreklo takvu kaznu".

Ističe Glikman i da su dugovanja izmirena.

"Drago nam je da su dugovi izmireni, ali je važno da Crvena zvezda pokaže posvećenost ka poštovanju svih pravila u budućnosti, a verujem da će tako biti, sudeći po razgovorima koje smo obavili sa klubom".

Krajnji rok za registraciju igrača u Evroligi, kada je u pitanju sezona 2022/23 je 1. mart do 18.00. Dan pred 26. kolo koje se igra drugog i trećeg marta tekuće godine.


tagovi

KK Crvena zvezdaFakundo Kampaco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara