Konačno se spojili putevi: Stefan Marković blizu Crvene zvezde!

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.11.21. | 21:07

Na pomolu veliko pojačanje za ekipu Dejana Radonjića

Putevi su se konačno spojili! Crvena zvezda je blizu da dobije veliko pojačanje na poziciji plejmejkera, a prema saznanjima Mozzart Sporta to bi trebalo da bude iskusni Stefan Marković.

Ekipa Dejana Radonjića već neko vreme traži organzatora igre, koji bi mogao da pojača konkurenciju u timu i donese dodatan kvalitet ekipi, a izbor je pao na nekadašnjeg reprezentativca. Marković je dugogodišnja velika želja Crvene zvezde, beogradski klub je u više navrata pokušavao da ga privoli u svoje redove, a čini se da će u tome konačno uspeti.

Izabrane vesti

Marković ima 33 godine i slobodan je od prošlog leta, kada mu je istekao ugovor sa Virtusom. Iza sebe ima i značajno evroligaško iskustvo u Himkiju i Unikahi, a tokom karijere je još nastupao za Hemofarm, Beneton, Valensiju, Banvit, Malagu i Zenit.

Sa seniorskom reprezentacijom Srbije ima tri srebrne medalje. Prvu je osvojio 2009. godine na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, potom na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine, a na kraju i na Olimpijskim igrama u Riju. Jedino zlato osvojio je na Svetskom prvenstvu za juniore 2007. godine u Srbiji.

Dejan Radonjić od početka sezone na poziciji plejmejkera koristi Nejta Voltersa, Nikolu Ivanovića i Aleksu Uskokovića. Sa dolaskom Markovića, crnogroski stručnjak bi dobio opciju više na bekovskim pozicijama, pa bi Ivanović najverovatnije češće bio korišćen na poziciji "dva", što bi donelo znatno više mogućnosti crveno-belima u napadačkim akcijama.

Pišu: Đorđe Matić i Nikola Stojković


tagovi

Stefan MarkovićDejan Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara