Balša Koprivica (©Star Sport)
Balša Koprivica (©Star Sport)

Koprivica savršenim dabl-dablom privukao veliku pažnju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 01:55

Detroit ipak poražen

Posle dva početna trijumfa, Detroit je doživeo uzastopne poraze, ali je u svemu to isplivao Balša Koprivica koji je pokazao koliko zaista može.

Pistonse je nadigrao Klivlend sa tesnih 82:79 (28:13, 17:13, 15:23, 22:30), a mladi centar Partizana i reprezentacije Srbije odigrao je najbolju partiju u Letnjoj ligi i privukao veliku pažnju medija iz Mičigena.

Izabrane vesti

Koprivica je za manje od 15 minuta na parketu zabeležio "savršen" dabl-dabl sa po 10 poena i skokova, uz svih pet pogodaka iz igre. On je već posle uvodne čertvrtine imao šest poena i tri skoka pošto je utakmicu počeo kao starter, do poluvremena ubacio je još jedan koš, uz još četiri uhvaćene lopte, da bi na kraju treće deonice stigao do dvocifrenih brojki u dve najvažnije statističke kategorije. Poslednju četvrtinu praktično nije ni igrao, pošto je ušao tek u poslednjim sekundama.

Detroit je odigrao dva dijametralno suprotna poluvremena i posle prve deonice Kavsi su imali prednost od 15 poena, koja je do odlaska na odmor narasla i na 22 razlike. U trećem periodu stanje na parketu se promenilo, pa je tako Detroit čak uspeo da spusti zaostatak na jednocifrenu brojku, a onda u poslednjoj četvrtini čak i poveo nakratko nakon prodora Stenlija Umuda na ulasku u poslednji minut. Klivlend je uspeo da povrati vođstvo posle slobodnih bacanja Očaja Agbadžija, da bi sa istog odstojanja u sledećem napadu bio precizan Ar Džej Nembhard posle neiskorišćenog napada Pistonsa.

Crnogorski centar Marko Simonović bio je među najboljim igračima Čikaga u pobedi nad Šarlotom rezultatom 89:73, pošto je ubacio 17 poena uz 13 skokova i četiri asistencije za nešto manje od 27 minuta na parketu.


tagovi

Letnja ligaBalša KoprivicaDetroit Pistons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara