Tina Krajišnik, Dragana Stanković, Nevena Jovanović i Saša Čađo (Foto: MN Press)
Tina Krajišnik, Dragana Stanković, Nevena Jovanović i Saša Čađo (Foto: MN Press)

Košarkašice Srbije kreću u odbranu evropskog trona, Tina Krajišnik poručuje: Prvi meč najvažniji, biće teško

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 13:55

"Najbitnije da sve igračice budu zdrave, potpuno spremne i fokusirane", reči su kapitena našeg državnog tima

Košarkašice Srbije su pred dve godine pokorile Evropu i domogle se zlata pobedom nad Francuskom u finalu turnira u Španiji. Od 15. do 25. juna će u Sloveniji braniti tron, a u utorak uveče su doputovale u Ljubljanu.

Selektor Marina Maljković je na put povela 12 košarkašica, a prvi duel za reprezentativke Srbije na programu je u četvrtak od 15.00 protiv selekcije Turske.

Izabrane vesti

"Pripreme su proletele, kao i svaki put bilo je i teških trenutaka i utakmica koje nisu ličile na ono što smo mi želele u tom trenutku. Ali, vremenom smo osetile naš napredak i generalno smo uspele da neke stvari popravimo. Drago mi je da sa takvim osećajem čekamo Evropsko prvenstvo. Na svakom takmičenju, prva utakmica je najvažnija i najteža i potpuni fokus je na toj utakmici. Najbitnije je da su sve igračice zdrave, potpuno spremne i fokusirane. Očekujem težak meč, Turska je ekipa koju nikako ne treba potceniti. Dobro se poznajemo, njihove igračice igraju u dobrim klubovima koji igraju Evroligu. Pristupićemo maksimalno fokusirano i dati sve od sebe da ostvarimo tu prvu pobedu, jer bi nam to kasnije olakšalo put", rekla je Tina Krajišnik.

Uz kapitena Krajišnik, u timu se nalaze i evropske šampionke Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Nevena Jovanović, Maša Janković i Ivon Anderson, a tu su i Ivana Raca, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Ivana Katianić i Mina Đorđević.

"Dobro smo radile ovih mesec dana i spremne smo stigle u Sloveniju. U odnosu na prošlo leto kada smo se pripremale četiri meseca za Svetsko prvenstvo, sada nismo imale toliko vremena, ali smo samo nastavile i nadovezale se na taj rad. Nije bila potrebna nikakva adaptacija. Za to treba da zahvalimo našim starijim saigračicama, jer nam daju dodatno samopouzdanje kako bi igrale našu igru. Mi ih i dalje pratimo, jer smo došle da pokušamo da popunimo mesta koja su upražnjena odlaskom brojnih igračica. Mislim da smo uigrane i spremne za prvu utakmicu na Evrobasketu protiv Turske, koja će ujedno biti i najzahtevnija. Mislim da će prvo mesto u grupi zavisiti od te utakmice. Imaju veoma dobre igračice, dobar su i uigran tim. Treba da uđemo u duel sa najvećim fokusom. Biće najteži meč, ali mislim da smo spremne", istagla je Jovana Nogić pred početak šampionata.

U grupnoj fazi Srbiju očekuju još dueli sa Slovačkom u petak od 20.45 i sa Mađarskom u nedelju u 15 časova. Prvoplasirani tim ide direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani za prolaz među osam najboljih ekipa Starog kontinenta morati da razigravaju sa timovima iz Grupe C u kojoj se nalaze Slovenija, Francuska, Nemačka i Velika Britanija.


tagovi

Tina KrajišnikJovana NogićKošarkašice Srbiježenska košarkaška reprezentacija SrbijeMarina MaljkovićEvrobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara