Izrael Gonzalez (©MN Press)
Izrael Gonzalez (©MN Press)

Košarkaška pijaca: Alba veruje Gonzalezu, Cedevita Olimpija sačuvala Omića, hoće i Dragića

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.07.22. | 15:39

Rejnolds pred potpisom za Virtus, Tomas se vraća u Španiju, Radošević završio sa Bajernom

Evropska košarkaška pijaca je u punom jeku i širom kontinenta završavaju se brojni poslovi, iako je do početka sezone ostalo sasvim dovoljno vremena.

Nemački šampion Alba završio je verovatno najvažniji posao ovog leta i potpisao novi, trogodišnji ugovor sa trenerom Izraelom Gonzalezom

Izabrane vesti

Španski stručnjak je prošlog leta potpisao na godinu dana posle odlaska njegovog mentora Aita Garsije Renesesa. Gonzalez je odradio vrlo dobar posao na klupi Albatrosa gde je odbranio šampionsku krunu i bio konkurentan u Evroligi.

Interesantno, Gonzalez je u trenerskim vodama već 18 godina, iako ima 47 leta. Karijeru je počeo ka pomoćnik u Kantabriji, gde je preuzeo dužnosti prvog trenera 2007. godine. Kasnije je radio u Gran Kanariji, da bi mu se potom ukrstili putevi sa prekaljenim stručnjakom kod koga se razvijao sedam godina. Alba praktično ima spremljen tim za narednu sezonu i očekuju se minimalne promene u odnosu na prošlogodišnji sastav.

Cedevita Olimpija nastavila je sa potpisima starosedelaca i posle Eda Murića produžetak na još dve godine potpisao je Alen Omić. Slovenački centar bio je prograšen za MVP finalne serije nacionalnog prvenstva, a prošle sezone odigrao je 22 meča u ABA ligi gde je imao 7,9 poena, 6,4 skokova i 1,9 asistencija, te još 15 u Evrokupu sa učinkom od 8,8 poena, 7,3 uhvaćene i dve podeljene lopte.

Posle Omića paraf na novi ugovor staviće najverovatnije i Zoran Dragić. Iskusni reprezentativac Slovenije bio je među vodećim igračima Zmajčeka gde je tokom 12 utakmica u Evrokupu beležio 10,7 poena, 5,4 skokova i 1,8 asistencija, uz 12,8 poena, 4,1 uhvaćenu loptu i 1,9 dodavanja. Njemu je nedavno ponuđen nastavak saradnje i očekuje se da će uskoro potpisati.

Virtus iz Bolonje blizu je potpisa Džejlena Rejnoldsa. Američki centar je u kontaktu sa osvajačem Evrokupa već neko vreme i prema navodima specijalizovanih portala blizu je dogovora.

Rejnolds je prošlog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva, ali je kasnije imao problema zbog nediscipline i nije se našao u planovima novog trenera Odeda Kataša.

Pored Rejnoldsa Virtus hoće još Akilea Polonaru, Džordana Mikija, Nikolu Milutinova, ali i da zadrži Toka Šengeliju. Klub iz Bolonje sprema se uveliko za povratak u Evroligu.

Vil Tomas je napustio Monako i naredna stanica biće mu Unikaha iz Malage. Tačnije, vraća se na mesto gde je prvi put zaigrao u Španiji 2014. Tri godine kasnije osvojio je ACB ligu i Superkup sa Valensijom.

Prošle sezone nastupao je za Kneževe gde je igri doprinosio sa 7,5 poena, 4,2 skoka i 1,1 asistencijom na 35 evroligaških utakmica. Sa Unikahom igraće FIBA Ligu šampiona.

Posle četiri godine Leon Radošević i minhenski Bajern završili su saradnju. Hrvatski centar imao je opciju za još jednu sezonu, ali je dogovoreno da je ipak ne iskoristi.

Član Bajerna bio je od 2018. godine, a prošle sezone imao je 3,2 poena i 1,6 skokova na 19 mečeva u elitnom takmičenju. Pored Radoševića Bajern je ranije napustio Darun Hilijard koji je potpisao za Makabi, dok je novi ugovor dobio Otelo Hanter.


tagovi

Košarkaški transferiAlen OmićIzrael GonzalezDžejlen RejnoldsVil TomasUnikahaFIBA Liga šampionaEvroligaEvrokupLeon RadoševićKK Bajern MinhenZoran DragićVirtus Bolonja

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara