Prizori sa sahrane
Prizori sa sahrane

Košarkaški svet u suzama, sahranjen Dejan Milojević

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.02.24. | 15:09

Na Novom bežanijskom groblju Stiv Ker, Zaza Pačulija, Željko Obradović, Dejan Tomašević, Novica Veličković...

Otišao je iznenada i ostavio veliku rupu u srcima svih koji su ga makar ovlaš poznavali. Jer Dejan Milojević je bio tip čoveka oko koga se svi okupljaju. Kao što se danas košarkaški svet okupio na njegovoj sahrani da ga isprati na onaj svet.

Impresivan spisak prisutnih, tek da podseti bez kakve je veličine košarka ostala. Bio je tu i trener Golden Stejta Stiv Ker, pa Zaza Pačulija, naravno skoro sve što vredi u srpskoj košarci, a da je moglo da bude tu. Od Željka Obradovića, Predraga Danilovića, Dejana Tomaševića, Saše Pavlovića, preko Novice Veličkovića, manje-više svih domaćih igrača i Partizan Mozzart Beta i Crvene zvezde, pa sve do Darka Miličića, Ratka Varde, Slavka Vraneša, Petra Božića, Predraga Šuputa, Vladimira Radmanovića...

Izabrane vesti

Teško ih je bilo sve i pobrojati na Novom bežanijskom groblju. Kao što je bio teško prihvatiti i da Milojević više nije tu. Ili kako je to emotivno objasnio novinar Aleksandar Stojanović u govoru...

Sutra će se pričati koliko je ljudi. Nisu to ljudi, ovde su došle ljudske duše da te isprate. Znaš zašto je drugačije, zato što mi stojimo ne da pokažemo kakav si bio, već da dokažemo da smo te dostojni... Sjajio si ljude, blistao si igru, ne znam mnogo od života, uvek si bolje video stvari od mene, verujem da je bilo sa drugima, zato sam voleo da te slušam, ima stvari koje neću zaboraviti. Kada si birao suprugu po tome koliko se smeje, jer si hteo radost. Kad si rekao da ako ne budeš najbolji u košarci da ćeš raditi nešto drugo. Kada si rekao da je bitno biti srećan bez obzira na novac, jer mogu da žive roditelji gde god, ali da žive u starom kraju. Da nema hajlajtsa, jer si davao sa zicera. Činio se druge boljim, ne boljim, već srećnim. To je redak dar“.

I za kraj, da još jednom osetite koliko je zaista bio voljen.

Svakome si bio sve, a nama si bio nešto. Znam da gledaš od gore i da si odmah rasporedio anđele da svi znamo gde je šef. Imam dve molbe, ako možeš ti da nas čuvaš, za boljeg ne znamo. Ali od sutra, Deki. Sda čitav svet zbog tebe zna koja je najpoznatija reč u srpskom jeziku, a ona je stajala u hiljadama porukama, ona je: ’Volim te brate’. Učio si nas da volimo, slušamo, da se volimo i pazimo, govorio si da budemo posvećeni i jaki, ali da budemo srećni... Ali Deki, zamoliću te samo za još jednu stvar. Želim da nam dozvoliš da se samo još jednom u tuzi oprostimo od tebe na ovom mestu. Neka ti je večna slava i hvala“.

Stiv Ker (©Starsport)Stiv Ker (©Starsport)
Željko Obradović (©Starsport)Željko Obradović (©Starsport)
Milenko i Nikola Topić (©Starsport)Milenko i Nikola Topić (©Starsport)
Ivan Paunić i Nemanja Bjelica (©Starsport)Ivan Paunić i Nemanja Bjelica (©Starsport)
Dušan Kecman (©Starsport)Dušan Kecman (©Starsport)
Milan Gurović (©Starsport)Milan Gurović (©Starsport)


Darko MiličićDarko Miličić
Vladimir Štimac (©Starsport)Vladimir Štimac (©Starsport)
Dejan Tomašević  (©Starsport)Dejan Tomašević (©Starsport)
Luka Mitrović (©Starsport)Luka Mitrović (©Starsport)
Zoran Savić, Radosav Nestorović i Zoran Stevanović (©Starsport)Zoran Savić, Radosav Nestorović i Zoran Stevanović (©Starsport)
Danilo Anđušić, Aleksandar Bućan i Milenko Tepić (©Starsport)Danilo Anđušić, Aleksandar Bućan i Milenko Tepić (©Starsport)
Ožalošćena porodica (©Starsport)Ožalošćena porodica (©Starsport)
Miodrag Ražnatović (©Starsport)Miodrag Ražnatović (©Starsport)
Aleksandar Pavlović (©Starsport)Aleksandar Pavlović (©Starsport)
Slavko Vraneš (©Starsport)Slavko Vraneš (©Starsport)
Predrag Danilović i Saša Pavlović (©Starsport)Predrag Danilović i Saša Pavlović (©Starsport)
Novica Veličković (©Starsport)Novica Veličković (©Starsport)



tagovi

Dejan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara