Ražon Rondo (©AFP)
Ražon Rondo (©AFP)

Kraj dve godine nakon poslednje utakmice: Glava luda, al' magija u rukama

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 16:35

Ražon Rondo potvrdio spekulacije

Skoro dve godine nakon poslednje zvanične utakmice, Ražon Rondo odlučio je da stavi tačku na 16 godina dugu NBA karijeru.

Jedan od svojevrsnih plejmejkera, lucidnih poteza i magičnih poteza, ali i lude glave, potvrdio je spekulacije i rekao da je došlo vreme da se stavi tačka. On je to učinio tokom gostovanja u podkastu kod Meta Barnsa i Stivena Džeksona.

Izabrane vesti

“Odlučio sam da provodim vreme sa svojom decom. Mnogo sam zaradio, sada je vreme da vodim računa o njima“, rekao je Rondo.

Svoju poslednju utakmicu Rondo je odigrao u dresu Klivlenda aprila 2022. godine. Prošle sezone nije uspeo da pronađe angažman, a nije ga interesovao odlazak preko Atlantika, zbog čega je odlučio da kaže 'dosta'.

Tokom 16 godina NBA karijere promenio je osam klubova, a najduži angažman imao je u Bostonu gde je proveo devet godina i osvojio šampionski prsten kao član supertima u kojem su još bili Pol Pirs, Rej Alen, Kevin Garnet... Drugu titulu je uzeo kao plejmejker Los Anđeles Lejkersa u 'balonu' igranom u Orlandu, gde je imao jednu od ključnih uloga kao igrač sa klupe.

Rondo je takođe bio i četvorostruki Ol star, u periodu od 2010. do 2013. godine, kao i vodeći asistent lige tri puta. Upisao je ukupno 42 tripl-dabla.

Zanimljivo, Lebron Džejms je o njemu govorio u superlativu i najavio da bi mogao jednog dana da postane trener.

“Iskreno, iznenađen sam što već nije postao trener, ali možda to nije život koji on želi za sebe“, rekao je Lebron tokom prve epizode podkasta u kojem je domaćin zajedno sa Džej Džej Redikom.

Oduvek je bio svoj na parketu, gotovo jedinstven, ali je van terena imao dosta problema. Bio je hapšen zbog potezanja pištolja na devojku i pretnji ubistvom, korišćenja droge, pričalo se da je lomio stvari kod kuće jer se iznervirao tokom igranja video igrica, a imao je istoriju i okršaja sa protivnicima na terenu, zbog čega se govorilo da ima probleme sa kontrolom besa.

Svakako, igrač kakvih je sve manje.



tagovi

Ražon RondoNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara