Kris Pol (©AFP)
Kris Pol (©AFP)

Kris Pol je doktor košarke, Sansi su prvi favoriti za prsten (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.04.22. | 05:45

NBA, plej-of: Veteran vodio svoj tim do vođstva sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Zapada. U Arizoni pao Nju Orleans sa 110:99. Plejmejker domaćina šutirao za tri poena 4/5, Valančijunas imao 25 skokova za Pelikanse

Finiks Sansi su bili ubedljivo najbolji tim u ligaškom delu NBA lige. Na startu plej-ofa pokazali su da posle prošlogodišnjeg finala sa Milvokijem, ovog proleća idu na šampionski prsten. Nju Orleans je uspeo u nastavku prvog meča četvrtfinalne serije u Zapadnoj konferenciji da namuči tim iz Arizone, smanji veliki minus od 19 poena iz prvog poluvremena.

Disali su Peliksansu za vratom Krisu Polu i drugovima na startu poslednje četvrtine, ali na kraju, kada se razigrao iskusni plejmejker, sredinom poslednje deonice meča, gosti iz Luizijane nisu imali snage za iznenađenje. Finiks je slavio ubedljivo sa 110:99 i poveo sa 1:0 u seriji koja se igra na četiri dobijene.

Izabrane vesti

Nju Orleans je pripretio posle serije poena odličnog šutera Si Džej Mekoluma na startu poslednje deonice meča (86:81). Međutim, veteran Kris Pol je brzo pogodio dve trojke. Bio je veoma precizan u šutu za tri poena. Pogodio je četiri puta od pet. U prve tri četvrtine odlični su bili Devin Buker i Deandre Ejton. Njih trojica su davali ton igre u napadu Sansa. Dobru rolu imao je i Kameron Džonson.

Utorak, 19.00: (1,80) Milano (14,5) Efes (2,15)

Sansi su na šest minuta pre kraja vratili dvocifrenu prednost (95:83). Gosti nisu uspeli da priprete do kraja, predali su se posle tajm-auta, pa su Sansi rutinski priveli meč kraju, bez rezultatske neizvesnosti i pokazali da su veliki favorit u ovoj seriji protiv tima koji je kroz plej-in uspeo da se dokopa borbe za šampionski prsten.

Kris Pol je meč završio sa 30 poena, uz fantastičan šut iz igre od 75 odsto (12/16). Imao je i 10 asistencija i sedam skokova. Pratili su ga odlični tandem, Devin Buker sa 25 i Deandre Ejton sa 21 poena, dok je Kameron Džonson ubacio 13, a Majka Bridžis 11.

Goste iz Luizijane predvodio je pojačanje tokom sezone iz Portlanda, Si Džej Mekolum sa 25 poena, dok je Brendon Ingram ubacio 18. Najbolji skakač na meču bio je Litvanac Jonas Valančijunas sa čak 25 uhvaćenih lopti, ali mu je šut bio veoma loš. Pogodio je samo sedam puta iz 21 pokušaja iz igre. Završio je meč sa 18 poena. Vredan pomena kod Pelikansa bio je još samo Leri Nens sa 14.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

NBA LIGA – ČEVRTFINALE PLEJ-OFA, PRVE UTAKMICE

ISTOK

Nedelja

Majami – Atlanta 115:91

/Robinson 27 – Galinari 17/

Boston – Bruklin 115:114

/Tejtum 31 - Irving 39/

Ponedeljak

Milvoki - Čikago 93:86

/Adetokunbo 27 - Vučević 24/

ZAPAD

Finiks - Nju Orleans 110:99

/Pol 30 - Mekolum 25/



tagovi

NBA ligaNju Orleans PelikansFiniks SansKris PolDevin Buker

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara